PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147552
4,9 41 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Lista kilku głupot w tym filmie:
- Skynet poluje na Kyle, choć nie powinen wiedzieć o jego istnieniu
- Kiedy udaje się zwabić największego wroga Johna Connora do bazy, Skynet który dysponuje całą armią, wysyła na niego jednego nagiego, nieuzbrojonego cyborga
- terminator kiedy złapie swoją ofiarę, zamiast ją zabić na miejscu rzuca nią, znowu łapie, i kolejny raz rzuca (niby po co?)
- Ruch oporu ma wielką bazę, hangary, samoloty, działają w ciągu dnia, a jakoś są niewidzialni dla Skynetu
- John Connor puszcza muzykę na pustyni i ściąga to od razu maszyny, natomiast
podczas ucieczki Marcusa ma miejsce strzelanina, cała masa wybuchów, i jakoś nikt tego nie zauważył (SKYNET i jego maszyny)
- przeszczep serca wykonany na środku pustyni od przypadkowego dawcy (a zgodność tkanek, grupy krwi????)
Film miał ogromny potencjał...
Szkoda...

ocenił(a) film na 4
DN38416

Myślałam, że tylko ja zaliczyłam serię facepalmów w trakcie oglądania. Tych idiotyzmów jest więcej (skok do wzburzonego morza, Kyle, który pierwszy raz siedzi za kierownicą nie ma problemu z ostrą jazdą terenówką, przeżycie Connora przebicia stalowym prętem, reanimacja Marcusa...itd.). Film broni się tylko efektami.

ocenił(a) film na 5
DN38416

Maszyny polują na Connora używając Kyla jako przynęty.John chce go uratować bo niby bez niego wszystko przepadnie,nie wyśle go w przeszłość i ojciec go nie spłodzi.

ALE w momencie trwania filmu John żyje więc wydarzenia z T1 już miały miejsce.Można go zabić tu i teraz więc po co ma ratować Kyla? Jedynie dla zapewnienia sobie istnienia w nowej lini czasu,wygenerowanej przez wysłanie kogoś do przesłości.Skoro Skynet nie umiał go zabić w terazniejszości musiał go wymazac z historii tworząc zupełnie nową.

ocenił(a) film na 4
Marcin5800

Pozostaje kwestia skąd skynet wie o tym, że Kyle jest ojem Johna ?
Zgodnie z pierwszym filmem nie miał on praktycznie żadnych danych na temat Sary (poza nazwiskiem i miejscem zamieszkania ),
Tym bardziej nie powinien wiedzieć kto jej zrobił dziecko.