Jakis czas temu na tv 4 oglądałem kinomaniaka.Cały dzisiejszy docinek był poświęcony terminatorowi.Na poczatku pokazano wstawki z terminatora 1 oraz 2.Koles powiedzial ze jedynka to jeden z jego ulubionych filmów.
Następnie pokazano urywki z T4.Prezenter powiedział że film pod wzgledem efektów jest kapitalny,lecz przyćmiły one grę aktorską.Nie pomógł tu nawet Christian Bale.Zastanawiał się także kto dał tak wielkie pieniądze na realizację T4, słabemu reżyserowi który na koncie nie ma żadnego dobrego filmu.Na koniec wystawił filmowi ocenę 5.5/10.Odcinek zakończył sie słowami Arnolda I'll be back!!!
Jeśli ktoś jest zainteresowany w sobote leci powtórka o godz 12:00
Na zig zapie w programie Brejk był tylko 4 minutowy zwiastun z lektorem.
Natomiast w dodatku do dziennika, ''KULTURA'' T4 dostał 3/5
Nie chce mi się przepisywać całego 1 stronicowego artykułu więc przytocze tylko jego zakończenie.
,,Zestawiony z pierwszym Terminatorem film McG dobitnie pokazuje,jak przez ostatnie 25 lat zmieniło się kino.Teraz musi być realizowane w myśl olimpijskiej zasady ,,szybciej,wyżej,mocniej".Trudno jednak uniknąć wrażenia,że owe zasady i tak przekładaja się jedynie na próbę zwycięstwa w wyścigu o pierwsze miejsce box office'u
UWAGA, w magazynie MOVIE znajduje się obszerny podajże 5 stronicowy artkuł o wszystkich częściach terminatora opatrzony wieloma zdjęciami.Ponadto jest jeszcze spis 20 najbardziej znanych robotów filmowych,a także coś o transformersach.Czasopismo nabyłem dzisiaj i polecam.
PS Jeżeli ktoś jeszcze spotkał się z terminatorem w jakichkolwiek mediach(prasowych, telewizyjnych)jak np.reklamy na dworcach, w telewizji,recenzje w gazetach.Jest to temat w którym można takie rzeczy zamieszczać.