Niech mi ktoś wyjaśni czy mam rację,
Po wydarzeniach z T4 Arnold i Kyle zostają wysłani w przeszłość do T1 potem
jest T2 i T3, aby przyszłość została zmieniona.
Dlaczego w T4 Ojciec był młodszy od syna (John i Kyle)?
Boże, następny. Czy ty potrafisz oglądać film ze zrozumieniem? w 2029 gdy Kyle bedzie miał ok. 30 lat zostanie wysłany do 1984 by zrobić John'a.
ok tutaj jest to fajnie wyjaśnione
http://www.filmweb.pl/topic/1146657/Niedorzeczność+pętli+czasu.html
"Boże, następny. Czy ty potrafisz oglądać film ze zrozumieniem?"
Troll
John urodził się w 1985 (w lutym). Kyle w TS ma jakieś 18 lat. Nie rozumiem o co ci chodzi?
Kyle urodził się w przyszłości opanowanej przez maszyny. Wysłano go w przeszłość, żeby chronił matkę Johna. Wtedy się z nią przespał i zaszła w ciążę rodząc Johna. W sumie ciężko to dobrze wyjaśnić jak się tego nie załapało oglądając dwie pierwsze części :)
Nie żadne troll, tylko ma rację, nie umiesz oglądać ze zrozumieniem.
Masz tu chronologię krok po kroku, tak, że szympans powinien zrozumieć:
- ...1985 rodzi się John Connor (John ma 0 lat, Kayl ma ok 30 po pochodzi z przyszłości))
- ok. roku 2000 (może 2001) rodzi się Kayle Reese (John ma 15 lat, Kayl 0)
- rok 2004 następuje dzień Sądu. (John ma 19 lat, Kayl ok 3-4)
- po 2004 roku ludzie tworzą ruch oporu i zaczynają walczyć ze Skynetem
- rok 2018 maszyny wydają rozkaz likwidacji Johna i Kayla. (John ma 33 lata, Kayle 17-18)
- rok 2018 John poznaje pierwszy raz swojego (przyszłego) ojca i ratuje go ze Skynetu.
- rok 2030 - John wysyła Kayla w przeszłość do roku 1984, żeby chronił własną matkę, Sahre przed T-800 i tu się zaczynają (John ma 45lat, Kayl ok 30 i przenosi się w czasie do 1984 roku!).
Jak tego nie zrozumiesz to już nie wiem.
A i jak byś jeszcze szukał w internecie dokładnych dat, to znajdziesz, że dzień sądu raz był w 1997 a raz w 2004 - wynika to ze zmian w linii czasowej jakie spowodowały podróże terminatorów ;).