Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

1. Baza skynetu jest jakby taka.. czysta itp a przecież rządzi tam sam komputer
2. Od kiedy to terminatory zamiast mordować ofiare rzucają nie daleko od siebie?

ocenił(a) film na 8
Hachiko_fw

1/ skynet jest rozproszony, nie scentralizowany
2/ w tej scenie nie mial byc ofiara, mial ludzkie serce i mozg, nie byl w pelni robotem, mial zasadniczo takie same zdolnosci jak mechaniczny terminator, nie mial po co z nim walczyc, glownym zadaniem terminatora byla likwidacja connora

ocenił(a) film na 6
GreenPunk

chodziło mu o scene kiedy "arnold" rzuca Connorem . Największa głupota tego filmu ... Zamiast go zabic to się nim bawił . Drugą największą głupotą tego filmu było wzięcie Kyle'a do niewoli ... żal . Mają go na tacy i zamiast zabic ,żeby nie był wysłany w przeszłośc to go trzymają nie wiadomo po co :D

ocenił(a) film na 7
Sztocky

może chcieli z tych ludzi zrobić terminatory na wzór ( nie chce mi sie patrzec jak sie pisze to glupie nazwisko) Woringtona

ocenił(a) film na 8
Sztocky

Załóżmy, że go zabijają. Film się kończy, w ogóle wtedy pierwsze serie nie mają sensu, a najlepiej powinny nie powstać, a w ogóle to po co są filmy skoro dużo bezsensów jest? Już odpowiadam: to jest film, taki ma być, jeżeli chcesz realizmu wyjdź na dwór, tam go masz pod dostatkiem.

ocenił(a) film na 9
Archibald

Dobrze prawisz.

ocenił(a) film na 7
Archibald

Bardzo dobrze prawisz. Niektórzy to się zaraz jadem zaplują z powodu filmu. Niech lepszy nakręcą.
Pozdr

ocenił(a) film na 4
Archibald

Prawisz jak 10letnie dziecko. Jest różnica między w miarę realistycznym budowaniem historii a tworzeniem takich debilizmów jak w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
shamar

No czekam teraz na wylew mądrości

ocenił(a) film na 4
apage82

Wylałem swoje umysłowe pomyje w oddzielnym temacie. Jakieś 3 lata temu. Ale podbiłem, po dzisiejszym seansie więc widnieje na głownej.

Zresztą przecie napisałem - "Jest różnica między w miarę realistycznym budowaniem historii a tworzeniem takich debilizmów jak w tym filmie."

Czytaj - gdyby było bardziej realistycznie, ucierpiałaby na tym widowiskowość ale... było by.

ocenił(a) film na 7
shamar

Każdy ma swoje zdanie. Film nie był totalną szmirą.
Pozdrawiam fana Bavis'a :)

ocenił(a) film na 4
apage82

Bardziej lubie Buttheada ale... to dobry awatar :)
Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
shamar

Czekam aż napiszesz lepszy scenariusz, już nie proszę byś go zekranizował :-) Wymień te debilizmy, bo nie rozumiem co znaczy przez takich, i staraj się nie dotykać historii tylko sposobu wizualizacji wyobrażenia (bo historia a sposób jej ekranizacji to dwa światy).
Spytaj też ludzi czy siadając do TV chcą być atakowani realizmem, który mają na codzień, czy puścić wodze fantazji i zaakceptować pewne wykroczenia.
W każdym filmie są naciągnięcia i bzdury, można się spinać pluć i sapać na gagi i nierealistyczność, a można usiąść i dobrze bawić. Kwestia nastawienia.

ocenił(a) film na 4
Archibald

Napisałem wyżej - wymieniłem w innym temacie.

Już sama scena egzekucji na początku to pierwszy zgrzyt twórców tego filmu.

PS - chyba żadne czlowiek siadajacy przed TV z nastawieniem oglądania Terminatora nie chce oglądać zabawek rzucajacych ludźmi.

ocenił(a) film na 6
Sztocky

dokładnie.pisałem kiedyś o tym co napisałeś cel nr 2 na liście terminatorów do unicestwienia i bezduszne maszyny do zabijania biorą go do niewoli słaby film który nie powinien być nazywany kontynuacją poprzednich części.

ocenił(a) film na 7
Sztocky

To egoizm Skynetu. Był taki pewien zwycięstwa, że zabijanie Kyle'a nie było wkalkulowane w jego plan. Nie mówiąc już, że wysłanie Kyle'a w przeszłość za Terminatorem jakby spowodowało powstanie Skynetu koło się zamyka to jakby Skynet zabił też swojego ojca. Dyson w T2 mówi, że procesor z Terminatora o lata świetlne przyspieszył prace nad sztuczną inteligencją.

ocenił(a) film na 6
Hachiko_fw

http://www.filmweb.pl/film/Terminator%3A+Ocalenie-2009-186343/discussion/Brak+lo giki+w+filmie,1565098

ocenił(a) film na 6
Hachiko_fw

1. najgłupsze jest to co usłyszałem od lektora jeszcze przed pierwszym klapsem, o tym że rzekomo celem maszyn jest wytępienie ludzi !!! WTF ! podpisali z nimi jakąś konwencję o nie używaniu broni bio. chem. nie zatruwaniu wody atmosfery i innych gówien ?! mówiąc inaczej skynet jest na tyle głupi lub honorowy, że nie zniży się do stworzenia na Ziemi warunków w których przetrwanie człowieka nie jest możliwe ?! powiadam wam, już szybciej wykończymy się sami, dużo szybciej.
2. a zaraz po tym zastopował mnie sam Connor strzelając w łeb terminatorowi z bliskiej, z bardzo bliskiej odległości. panie ratuj nas przed takimi przy-wódcami !
ach ten nieodżałowany Connor nastolatek - szło uwierzyć że będzie z niego przywódca.