http://www.amazon.com/Terminator-Salvation-Original-Soundtrack/dp/B0029OWB34/ref =sr_1_23?ie=UTF8&s=dmusic&qid=1242196057&sr=1-23
Zapowiada się kapitalnie
Wiem,że jesteście nastawieni z góry na krytykę.Nie szukajcie w tej ścieżce muzyki z poprzednich filmów.Na pewno kilka mniej inteligentnych osób na tej zasadzie oceniać będzie ten score.
Danny Elfman spisał się bardzo dobrze i uważam że jest lepszym wyborem niż Brad Fiedel. Fiedela czas już minął jako dobrego kompozytora a na dzisiejdze czasy potrzebujemy czegoś nowego, świeżego i o to mamy. Ten OPENING to coś pięknego. Wypowiadam się jako zagorzały fan Terminatora.
Nawet niezłe tyko jednego żałuje że nie ma przynajmniej motywu takiego jak na końcach zapowiedzi i w tv spotach chyba wiecie o co mi chodzi :)
Mi niestety nowy soudtrack nie za bardzo przypadł do gustu. Ale podoba mi się otwarcie ("Opening"), a ponadto to "Serena" i końcowy "Rooster" ;]
Jest dużo nawiązań muzycznych do Terminatora 2 np. Opening czy Marcus Enters Skynet to nowsze brzmienie głównego motywu a utwór Serena to przeróbka Desert Suite i przypuszczam że jest więcej nawiązań do dzieła Brada Fiedela tylko trzeba poczekać do premiery soundtracku i sami śię o tym przekonamy. Danny Elfman stworzył coś pięknego i mam nadzieje że przy następnych częściach też położy swoją łapę. Danny Elfman is the BEST!