niestety idąc na film trzeba nastawić się na to że to jest "dzieło" przereklamowane i skomercjalizowane osobiscie poczułem się oszukany przyszłością to nie to co widać było w urywkach 1,2 i 3 częsci... również Tam poraziła mnie bezradność i znaczenie "dnia sądu". W tym filmie ogólnie atak na skynet mogli przeprowadzić w kazdej chwili co to ma być w ogóle? Boje się dalszej profanacji serii.. . Tu jest sielanka i dominacja rasy ludzkiej co kaleczy moje nastawienie i sprowadza mnie do kilku konkluzji . Kupić bilet i zapomnieć. Wrażenia z filmu brak. Do kogo skierowany? Do ludzi którzy przyszli zjeść popcorn.. Ostatnio widuje same filmy bez jajec.Filmy które powinny mieć sceny 18 + są coraz mniej brutalne ale za to młodzież na odwrót.Jak dziecko zobaczy sceny gdzie karabin nie wyrządza szkód stwierdzi że rzeczywistość jest identyczna.. A strzelanie samo w sobie jest fajne bo nic sie nie dzieje. To kino tej kategorii odmóżdża młodzież.. i takie tłumaczenie mniej brutalności.. wtedy widz nie czuje odrazy i chce sprawdzać rzeczywistość.Taki Gienek zastanawia się czy jak poszatkuje kolege to czy aby napewno będzie cały i zdrowy i wszystko fajnie..Niewiedza wg mnie zachęca potencjalnego dzieciaka i taki wychodząc z kina sam czuje się niezaspokojony wiem bo kiedyś też byłem młody.. i szuka jak najbardziej to wyeksponowanych scen gore i jara sie tym!
to co zakazane najbardziej pożądane ale dosyć tych morałów.Przypomnijmy że jest to film ukazujący WOJNE! toteż czuje się zniesmaczony sprowadzeniem go do tej kategorii under 16.....niby mroczny(kolorystyka) a sam w sobie dla dzieci
Odnosząc się przy okazji do 3 częsci filmu wielu zarzuca mu dużo. Ja jednak jestem w opozycji i chcę go wychwalić.:) Bo od początku znakomicie oddaje niezbyt odległą przyszłość.Reżyser dobrze zrobił że postawił connora w wersji człowiek bez wiary,słabeusz..po takich sensacjach jakie przeszedł w dziecińswtie miał prawo się załamać..Leciał dużo na proszkach.Można wysunąć wnioski. Niektórych irytuje ja jednak jestem zwolennikiem tego filmu znakomicie buduje napięcie. Końcówka mnie rozbraja a ten atak nuklearny uważam za najlepszą wstawkę serii!!! Ale to nie zmienia faktu że też jest bardzo komercyjny i mniej hardkorowy niż 2 pozostałe:) Pozdrawiam