PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147571
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Skanowane twarze

ocenił(a) film na 7

Ciekawy manewr reżyserzy wykonali w tym filmie, zeskanowali twarz Arnolda i podstawili (chyba komputerowo) na ciało innego aktora.
Zastanawiam się jak daleko można się posunąć w tej kwesti, skanując twarze najsławniejszych aktorów kina.
Wizerunków osób zmarłych raczej nie zeskanują, ale jak by wyglądał film T3 gdyby zeskanowali twarz Lindy Hamilton, Furlonga, czy tam kogo jeszcze z poprzedniej części.

skyter

nie wiem, czy to dobry pomysł. poza tym, jak widac po T4 ta technika nie jest jeszcze dopracowana, bowiem twarz Arniego była jednak sztuczna i gumowa trochę

skyter

A na długo się pojawia twarz Arnolda w tym filmie? Czy tylko w jednej scenie?
Pierwszym filmem, w którym zastosowano taką technikę był "Kruk" z Brandonem Lee, który zginął podczas zdjęć. To był rok 1994.

penetrator1981

nie, na krótko, ale ta scena, to jedna z lepszych w tym filmie, co już wielokrotnie podkreślałem na forum

ocenił(a) film na 7
penetrator1981

A to już tajemnica trzeba obejrzeć film :)

ocenił(a) film na 8
penetrator1981

okolo 30 sekund..
Nie robi min itp :P

penetrator1981

Dosłownie 15 sekund. Ja trochę zawiodłem się na Arnoldzie - film, który go stworzył, zawdzięcza mu wszystko anie poświęcił cholernych kilku godzin, żeby zagrać jedną prostą scenę i od razu wyglądałoby lepiej. Mimo wszystko dzięki temu, że wygląda tak niedoskonale bardzo przypomina terminatora z 1 części.

marekkasprowicz

wiesz, gdyby Arnie zagrał, to to wyglądałoby raczej dziwnie, taki stary terminator mógłby wywołac zawał serca u Connora. naturalnie mogliby go podrasowac komputerowo, ale to już prawie to samo co wklejenie twarzy, a wklejenie jest chyba łatwiejsze