Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147732
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Czy ten Terminator to jest oficjalna kontynuacja poprzednich części? Z tego co wiem to miał zamiast arnolda grać gościu o pseudnimie the rock.

czy to kolejne jakieś dzieło z serii dodatkowych wątków tak jak np. serial 'dzienniki sary o'connor'

pytanie może trywialne, ale prośba o odpowiedź, bo sądziłem, że nadejście T4 będzie trochę głośniejsze, a tu marketing co najwyżej jak na kolejną produkcję klasy b.

ocenił(a) film na 10
lzone

Tak Terminator : Ocalenie to oficjalna kontynuacja poprzednich filmów ale też jest początkiem nowej serii w której mają znaleźć się jeszcze dwa filmy terminator 5 i 6. W filmie ma pojawić się Arni na kilka sekund lub minut jeszcze nie wiadomo ale jego twarz będzie zrobiona cyfrowo tylko ciało ma być Rolanda Kickingera.

ocenił(a) film na 8
lzone

"a tu marketing co najwyżej jak na kolejną produkcję klasy b."

hmmm, a te "200" trailerów to nic? Prawie cały film pokazali już. Reklama jest i to duża, może po prostu nie zwracasz uwagi :)

ocenił(a) film na 1
psq

hehhe z ostatniego trilera wiadomo że Kelly Reese zostanie porwany przez skynet i uwięziony a John będzie go odbijał ale mi się wydaje że poniekąd takie ujawnianie wątków może być zmyłką mającą na celu zeskocznia widza czymś zupełnie innym w całym filmie nie sądzicie ?

ocenił(a) film na 7
psq

ilość trailerów nie jest wykładnią dobrego marketingu ;)
a właśnie nie zwracając specjalnej uwagi, jeśli się zauważy taką premierę to znaczy, że marketing jest szeroko zakrojony: i dla fanów i dla tych bardziej zaganianych w szarej rzeczywistości (tak jak ja ;) )

pamiętam, że T3 był uprzedzany naprawdę nieźle - super stronki we flashu, wysypujące się jak z rękawa reklamy - wszędzie pełno bannerów i to nie tylko na stronka o filmach. a tu poszedłem do kina i przy okazji plakacik wisi z zapowiedzią i jakieś marne ulotki gdzie z 6 miesięcy temu czytałem, że dopiero dopracowują scenariusz. mam zaprenumerowanego newslettera filmwebu i tez w sumie jakieś tylko napomknięcia.

w sumie to nieważne
grunt, że będzie ten film i to jest ok. trailery niewiele mnie zachęciły szczerze mówiąc - chyba, że ilość fx-ów to wykładnia dobrego scenariusza ;)

i niech ktoś mi powie czy wszystko musi się tak zmieniać jak już dochodzi do realizacji? widać filmowcy nie są wiele lepsi od polityków. miał być pan mostov i nie ma, miał byc the rock (sugerowany nawet przez samego arnolda) jako nowy t800 i tez lipa. na razie nie oceniam. obejrzę, ochłonę i wtedy zaopiniuję.

pozdrawiam fanów serii T.

lzone

nie wiem o czym ty piszesz chlopie...
Promocja tego filmu jest OGROMNA. Chyba największa ze wszystkich części terminatora. Chyba rok temu już był pierwszy teaser. Bardzo szybko dostalismy nowatorski animowany plakat (genialny) we flashu. Ten sam genialny plakat potem pojawił się w "animowanej" wersji holograficznej. Pełno trailerów, klipów informacji, jakieś figurki, endoszkielety itp.
Potężne pieniądze na to poszły. Mało który film ma taka promocję, więc ja naprawdę nie wiem o czym piszesz. Filmweb bez przerwy trąbi o tym filmie (co chwile nowe newsy)! Ty chyba pomyliłeś newslettery (napomknięcia? heh) ;p

To, że mieszkasz w zacofanym kraju, który nie do końca wie, co to w ogóle jest efektowne kino nie znaczy, że film nie ma promocji... nie sugeruj się sytuacją w Polsce.

użytkownik usunięty
lzone

"Czy ten Terminator to jest oficjalna kontynuacja poprzednich części? Z tego co wiem to miał zamiast arnolda grać gościu o pseudnimie the rock."

Ja pie**le gościu, przespałeś ostatnie dwa lata w hibernatorze, a do tego z google korzystac nie umiesz?