PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147571
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Czasy Zimnej Wojny minęły nikt z nas nie boi się już, że wybuchnie wojna atomowa, tym samym taki film ja sequel terminatora nie powinien być robiony. To zwykłe odgrzewanie kotleta, film nie wywołuje już emocji, może jedynie u fanów poprzednich części gdy usłyszą jakiś znany tekst czy scene do złudzenia przypominającą tą z 1nki czy 2jki.

Ja osobiście czekam na film sci -fi przerastający pomysłem i rozmachem Matrixa. Salvation nigdy nam tego nie zapewni, ot taki filmik do objrzenia przy piwku z kumplami ze średnim skupieniem uwagi na monitorze.

Hilarious

"Terminator" nadal jest aktualny . Nie ma już Zimnej Wojny ale świat nadal zagrożony jest widmem nuklearnej zagłady . Np. poprzez dążenie Iranu i Korei Płn. do wybudowania własnej bomby .

ocenił(a) film na 3
MilesQuaritch

Hm Iran i Korea Płn. już tą bombę mają. Jakoś nikt z tego powodu się nie boi, stany się wybronią tarczą przeciwrakietową, poza tym wątpię by Korea czy Iran mieli jaja by zaatakować Stany. To jak szturchanie niedzwiedzia patykiem. W czasie Zimnej Wojny natomiast było realne zagrożenie ze strony 2 praktycznie równorzędnych przeciwników. Dlatego też powstawały filmy o nuklearnym holocauście. Teraz takie filmy nie mają racji bytu. Rzeczywistość się zmieniła przez te 20 lat.

Hilarious

Nie muszą pierdolnąć w Stany - Iran chce rozrypać Izrael a Korea Północna Południową . A że to żelazni sojusznicy USA w Azji to wiadome . Chociaż kto wie ? Ja tam bym uważał tym Arabom czy żółtkom to niewiele brakuje a nuż przywala w Amerykę albo jej peryferia ( Hawaje , Portoryko ) ?