PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147572
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

http://chud.com/articles/articles/19577/1/EXCLUSIVE-WHAT-WENT-WRONG-WITH-TERMINA TOR-SALVATION/Page1.html

link do artykułu zapodany przez torturr znalazłem w jednym z wątków
wygląda na to że zbyt ambitny Bale sporo namieszał i dla tego film był słabszy od poprzednich części ;/. Trochę zmian w zakonczeniu coś zamiast tej przeszczepianej twarzy i było by super, film zaskoczyłby czymś naprawdę, otworzył nowy rozdział w sadze a tak w sumie to nic nowego oprócz Marcusa nie wprowadzono i wszystko zostało tak jak było a tak chociaz by był to film z jajem, zaskoczył czyms nowym a tak to tylko poprawnie zrobiony film a ta seria na to nie zasługuje nie będe opluwac tego filmu ale po tym co przeczytalem nie będe próbował go też bronic ;(

ocenił(a) film na 4
yager

Pierwotnie scenariusz był dla mnie równie kaszaniasty, a pomysł, że skynet policzył że ludzie się wybiją więc sam ich wybił a potem terroryzuje a connor na końcu umiera i zostaje zastąpiony sobowtórem... Chociaż trzeba przyznać, że kilka scen mogłoby się w filmie znaleźć, np naga moon bloodgood...

ocenił(a) film na 7
Negative

" a pomysł, że skynet policzył że ludzie się wybiją więc sam ich wybił a potem terroryzuje a connor na końcu umiera i zostaje zastąpiony sobowtórem... "

właśnie te dwie rzeczy należało by usprawnić, nie było by to takie arcytrudne ;)

ocenił(a) film na 7
yager

wg mnie niepotrzebnym zabiegiem było wstawianie Arnolda jako model 101...;) wolałbym dłuższą i ciekawszą ostateczną walkę Christian Bale + Sam Worthington vs Roland Kickinger :)