hej,
byłem wczoraj w kinie i niestety tak jak większość z Was jestem zniesmaczony. nie faktem, że to słaby film (bo T4 ma efekty i nieźle się go ogląda) ale tym, że tak skopano dobrą serię. Temat, który chcę poruszyć to wtórność T4. Widzę ewidentne zżynki z innych filmów - i to nie takie lekkie ale momentami miałem wrażenie, że mam deja vu ,a mianowicie:
- scena pościgu na pustyni - Mad Max, Doomsday??
- scena rozróby na stacji benzynowej - Resident Evil Extinction
- scena łapania ludzi i więźniarki - Wojna Światów, AI.
- T-600 chodzą i wyglądają prawie jak john travolta w Battlefield Earth
- niektóre sceny dialogów i rozmów jak z Matrixa (szczególnie te w zamkniętych pomieszczeniach)
- sceny walki ludzi z robotami wyglądają momentami jak w Transformers
- Sam Worthington i jego dylematy a jak wyskakuje pod koniec przez szybę to niczym Wolverine i Weapon X????? eeee co to ma być..
Komuś coś się jeszcze nasuwa?
Nasuwa mi się jedno. Naoglądałeś się zbyt dużo filmów. Wszystkie rzeczy, które wymieniłeś owszem można przypisac T4, kłopot w tym, że można je różnierz przypisac setce innych filmów. Jeśli T4 jest wtórny to jak nazwac drugą i trzecią cześc Terminatora ? Przeciez to wkółko powtarzanie tego samego pomysłu, tylko ze zmiąną bohaterów. T4 udało się oderwac od tego schematu i chwała mu za to.
Tak większość jest zniesmaczona ale jakoś film ma tu całkiem dobrą notę.
Widzisz ewidentne zrzynki z innych filmów? ha dobre, dobre, nawet bym powiedział ze wyborne :)
Miłego trollingu, choć w tym wypadku to raczej trolling nieświadomy ( ale kto tam wie ;) ).
tak tak tak jebać Salvation, Bale chuj a pieniądze na bilet od mamy się zmarnowały.
No ale dość tego jechania po cudzej, kiepskiej bo kiepskiej, wypowiedzi. Powiedzmy ze mam dobry humor :)
Idąc twoją droga rozumowania nie warto robić filmów i ksiązek postapo bo to tylko zżyna z "Aleji Potepionych" Żelaznego .
Enjoy your trolling
Mnie sie nasuwa jedno: skoro widzisz wszedzie zrzynke z innych filmow to najlepiej wogole ich nie ogladaj ;]