" James Middleton, czyli producent serialu ''Sarah Connor Chronicles'', opowiedział o czwartej części ''Terminatora'', która ma być w rzeczywistości pierwszą częścią zupełnie nowej sagi o robotach, cyborgach i na pewno nie o Arnoldzie Schwarzeneggerze.
Middleton powiedział, że aktualnie prawa do całej serii posiada mało znane studio The Halcyon Company. Scenariusz czwartej części napiszą Michael Ferris oraz John D. Brancato, który to duet stworzył fabułę do ''Terminatora 3: Buntu maszyn''. Wytwórnia celuje z premierą gotowego filmu na 2009 rok. Aktualnie żaden reżyser nie jest związany z projektem, natomiast wiadomo, że w tytule filmu nie pojawi się cyferka ''4'', tylko podtytuł w stylu ''Buntu maszyn''. Fabuła ma kontynuować wątki z ''Terminatora 3'' i dziać się w postapokaliptycznym świecie.
Poza tym wiadomo, że w scenariuszu pojawiają się John Connor oraz Kate Brewster, jednak udział Nicka Stahla i Claire Danes w produkcji nie został jeszcze potwierdzony. Film ma też skupiać się na historii całkowicie nowego bohatera, który będzie główną postacią wszystkich części tej nowej trylogii. Każda z części będzie się działa w postapokaliptycznej przyszłości i opowiadała o wojnie ludzi z maszynami."
info z www.gazeta.pl
Nie wiem jak wy, ale ja nie mogę się doczekać kontynuacji mojej ukochanej serii. Oby tylko Cameron miał coś do powiedzenia przy nowej sadze, a będę dobrej myśli.