PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147550
4,9 41 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Ludzie.... Każdy już wie,że 4 czesc to bedzie totalny syf. Jak dla mnie saga skończyła się na 2 części. 4 nie zamierzam nawet oglądać,żeby się nie załamać.

DSLMarvel_Behnke

"4 to będzie totalny syf" - nie będzie czwartej części chłopie.
"4 nie zamierzam nawet oglądać, żeby się nie załamać" - nie pieprz mi takich głupot, bo chociarz jakiby to był słaby film to i tak byś go oglądnął.

ocenił(a) film na 3
DSLMarvel_Behnke

Nie z takimi tekstami do mnie chłopie. Byłem na 3 częsci w kinie i po jej obejrzeniu byłem kompletnie załamany. Po drugie 4 część Terminatora będzie na 100%!! Bo czytałem w wielu artykułach i nawet wypowiedzi Jonathana Mostowa!! A co gorsze on ma zamiar nakręcić jeszcze 5 część(przygłup jeden). Po trzecie filmu napewno nie obejrze. Zapewniam Cię......Chłopie

DSLMarvel_Behnke

to co chcesz mi powiedzieć ? Że będzie T4 czy nie ?

Zajebisty_Spojrzeniem

Bo w artykułach i wypowiedziach jest wiele różnych rzeczy a nawet kosmicznych.

ocenił(a) film na 3
Zajebisty_Spojrzeniem

Tak. Terminator 4 będzię. Ma być przygotowany najpóźniej do roku 2009. Niestety Mostow znów go będzie kręcił......a on kręci same syfy. Cameron powiedział,ze nie będzie kręcił już żadnej część Terminatora, bo wg. niego Terminator 2 jest zakończeniem... I ja się z nim w 100% zgadzam. A tymbardziej jeśli się obejrzy : "Terminator 2 (Special Edition Alternative End).avi" . Film ma niecałe 20MB. To ostatnie zmienione 2 minuty filmu...Żałuję,że Cameron nie zdecydował się na takie zakończenie...No ale każdy(nawet najlepszy) czasem popełnia błędy... Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
DSLMarvel_Behnke

AlienVVV ,a tak a propo. Masz może film T2 3-D: Battle Across Time ?? Jak tak ,to daj znać,bo jeszcze go nie widziałem. Pozdrawiam

DSLMarvel_Behnke

Mostow w jednym z wywiadów powiedział, że nakręci nie tylko 4-tą część, ale również i piątą, która jest w planie. W "czwórce" ma nawet wystąpić w krótkim epizodzie obecny gubernator stanu Kalifornia.
Ja w każdym razie wstrzymam się z opinią o tym filmie do momentu premiery i obejrzenia na własne oczy, chociaż mam podobne odczucia, że film może jedynie zaskoczyć efektami, ale scenariusz to będzie typowo Hollywodzka padaka.
A co do alternatywnego zakończenia T2, to rzeczywiście jest ono znacznie lepsze od tego jakie umieścił Cameron.

ocenił(a) film na 6
DSLMarvel_Behnke

Czesc, mam prośbę, jesli ma ktos alternate end z T2, to byłbym bardzo wdzięczny gdybi mi to jakoś udostępnił (przez gg albo na maila). Proszę o kontakt kkw91@wp.pl. Z góry dziękuję.

DSLMarvel_Behnke

Terminator nie mógł sie skończyć na 2. Jest to wyjaśnione w 3. Gwoli ścisłości, wg. mnie 3 była cienka, aczkolwiek doskonale tam wybrnięto z paradoksu czasowego jaki powstał gdy pierwszy terminator przeniósł się w czasie. Nie mogli zniszczyć w "przeszłości" Skynetu, bo gdyby tak było, żaden terminator nie cofnął by się w czasie i nie dowiedzieliby się o Skynecie. A skoro nie dowiedzieli by się o Skynecie nie mogliby go zniszczyć zanim sie usamodzielnił. Innymi słowy, Skynet musiał powstać. Co więcej rozpiżenie tej firmy w dwójce uważam za bardzo chujowe posunięcie w wojnie z maszynami.
Ale to temat na inny topic.
Pozdro.

DSLMarvel_Behnke

Mi sie to alternatywne zakonczenie nie podoba bo jest zbyt cukierkowe, ale rowniez uwazam ze Terminator powinien skonczyc sie na 2 czesci.

ocenił(a) film na 5
____16

Wy nie macie o czym dyskutowac..
Mi sie nie podobala Calineczka i w ogole uwazam ze Sierotka Marysia powinna byc ze Stalonem, ale na Krasnolodkow8 juz na pewno nie pojde ! A zebyscie wiedzieli ze nie pojde! ; p
Jaki maja sens takie komentarze?

Hank

a jaki ma sens to ze w ogole sie odzywasz?

chyba forum filmwebu jest po to zeby dyskutowac na takie wlasnie tematy, prawda?

____16

Mam T2 Battle Across Time, ale wersję z kina a właściwie ze specjalnego kina w którym tylko ten film pokazują. W eMule ściągnąć go można. Nie pamiętam jak się plik nazywa.
Spoko jest w tym filmie T-1000 000 ale głupi sposób jak go pokonuje Arni. Efekty specjalne jak z gry (nie czepiam się tylko piszę jakie są).
Przez przypadek możesz ściągnąć wersje Workprint z dobrą jakością ale kończy się na tym jak John i Arni wchodzą do budynku Cyberdyne i nie zobaczysz T-Milion.

Zajebisty_Spojrzeniem

ogólnie rzecz biorąc to dodatki specjalne (do dwójki np. to są właściwie drętwe głupoty faktycznie niepotrzebne). Myśle że wersja oryginalna jest na tyle skrojona dobrze, że tych wstawek można się domyślić (np. jak t-1000 zabija psa - po co to pokazywać- ja wyobraziłem sobie to lepiej). jak wspomniałem albo zrobi ten film cameron albo nikt.
dodatek z battle across time właściwie mógłby się przydać w t4. ale to raczej już film dla termasochisty.

ocenił(a) film na 5
____16

plejades: akurat nie do Ciebie byl to komentarz :) Nie jestem za tym aby sie nie odzywac na forum, ale za tym aby jak juz sie cos mowi, to zeby to mialo sens. Bo jaki sens ma powiedzenie swiatu ze "nie pojde na T4". Taki ktos chyba jest odrobine egocentryczny.
Co do skonczenia serii na t2, to nie wiem czy ktos z Was jeszcze pamieta kommenty na roznych forach przed i po premierze czesci drugiej. Dla znacznej czesci fanow to tez byla porazka i woleliby, zeby skonczylo sie na jedynce. Ale po kilku latach okazalo sie ze i dwojka jest na tyle dobra aby sie z nia pogodzic. Za kolejnych pare lat, gdy na filmwebie zaczna pisac ludzie na tyle mlodzi, ktorzy nie byli w kinie na T3, rowniesz zaakceptuja je jako udana czesc. Oczywiscie, gusta nigdy nie sa identyczne (i dzieki Bogu- rzekl ateista), wiec i sposrod z nich beda tacy, ktorym sie t3 nie podobal.

Hank

ah odgrzebuje stary temat, ale coz, powiem słówko ;)
bo moze i za kilka lat bedziemy patrzec na to inaczej, ale juz 3 [tragedia tak swoja droga] była jak zupełnie inny film, a co dopiero 4. 1 i 2 to niepowtarzalny klimat tamtych lat, a to? to niczym matrix, 3/4 filmu jest komputerowo
a moja subiektywna ocena jest zanizona dodatkowo przez okropna obsade, w 4 pewnie bedzie to samo

i tak na marginesie, załuje ze cameron zrezygnował w 2 z alternatywnego zakonczenia, nie byłoby wtedy takich cyrkow z kolejnymi czesciami

ocenił(a) film na 7
rejczel

Dla tych co nie widzieli alternatywnego zakończenia filmu ->> http://youtube.com/watch?v=Hyv_zxLZZUE

ocenił(a) film na 7
IwaN_2

Oczywiście mowa o drugiej części Terminatora...

rejczel

Alternatywne zakończenie jest nielogiczne. Skynet musiał powstać.

Katun

dlaczego? przecież wszystko zniszczyli

rejczel

Trochę wyżej napisałem dlaczego.
pozdro

DSLMarvel_Behnke

Co do głównej roli w T4 to ponoć ten aktor ma zastąpić Schwarzeneggera....
http://film.wp.pl/idGallery,2386,idPhoto,112053,galeria.html

DSLMarvel_Behnke

"syf" to z ciebie jest!!!!!!!!!! co za człowiek

DSLMarvel_Behnke

Więc jesteś niezorientowany bo na tuż przed 3 producenci mówili już, że będzie nie tylko 4. Ale też i 5. Mówię poważnie. Zaskoczony?

ocenił(a) film na 5
DSLMarvel_Behnke

Filmu jeszcze nie ogladales, a nawet jeszcze go nie wyprodukowali, a Ty stawiasz juz takie wnioski?

Skoro Tobie sie trzecia czesc nie podobala, nie znaczy to ze inni musza miec takie samo zdanie jak Ty.. bo mi sie osobiscie bardzo podobala. Nie bylem ani zalamany, ani rozczarowany. Nie byla tak dobra jak 2 pozostale czesci, ale bylem usatysfakcjonowany. I mam nadzieje ze kolejna czesc nie bedzie gorsza od poprzednich. Czekam na nia z niecierpliwoscia.

PS.
"4 nie zamierzam nawet oglądać,żeby się nie załamać."
Napewno.. oklamujesz nas i sam siebie

Pozdrawiam

DSLMarvel_Behnke

Nie oceniałbym tego projektu tak pochopnie. Jeżeli mają faktycznie odejść od dotychczasowej konwencji i fabuły Terminatora to może być zupełnie dobre kino, zobaczymy. Oby postawili na jakość a nie na ilość !

wierszokleta

Jeśli chcą odeść od fabuły Terminatora to mogli to jakoś inaczej sobie nazwać, przynajmniej by się nie kojarzyło z klasyką.

DSLMarvel_Behnke

Nie widział a pierniczy, typowy malkontent z PGR-u.
Zawsze warto obejrzeć - zawsze znajdą sie jakies fajne motywy warte uwagi.
Zakończenie trójki otwiera szerokie możliwości i chcę wiedzieć co dalej.
Oczywiście parę zmian - np. aktor grający Johna w trójce - konieczne spadówa.

Jordan66

`Zakończenie trójki otwiera szerokie możliwości `
niestety...

Generalnie nie przepadam za kulturą masową i staram się jej unikać, co nie zawsze jest oczywiście możliwe, ale już 3 była zrobiona pod kwestię `kasa, kasa, jeszcze więcej kasy` i wyszło jak wyszło. Ile jeszcze części będzie? Oby jak najmniej...

rejczel

Trójka nie była taka zła. Arnold zagrał naprawde zajebiście. JA KCEM GO W 4! Bo podobno The Rock ma go zastąpić... Końcówka 3 fajna. Dzień sądu jest nieunikniony. Mimo wszystko chyba nie spodziewaliśmy się, że te rakiety wystartują a ten, którego grał kompletnie nie pasujący do niego aktor, trafi do schronu. Poprzednie części zdecydowanie lepsze ale 3 przecież mogła być zdecydowanie bardziej standardowa. No bo w sumie ile widzieliście filmów, które kończą się nuklearnym holokaustem.
Niewiele ich ostatnio...

ocenił(a) film na 8
ocelot_3

Nie mam nic do scenariusza 3 cz., faktycznie fajnie powiązali z pozostałymi częściami...
Jednak gorzej wyszło z wykonaniem.... Nawet udział Arniego nie ratuje sytuacji... a John Connor to totalna pomyłka!
Ostatnio obejrzałam ten film bez nawiązywania do serii "T" i doszłam do wniosku, że jako kolejny film akcji/ sf jest nawet do przyjęcia. Jednak jako jeden z "Term." pozostaje daleko w tyle i przynosi tylko wstyd...

ocenił(a) film na 4
kaylah7

Mam nadzieje , że film będzie dobry bo bardzo lubie filmy z terminatorem.Trzecie część choć słabsza od pozostałych była nie taka zła.To już nie było to samo co T2 ale jestem w stanie to pominąć bo to jeden z moich ulubionych filmów.Zabrakło w t3 wiele rzeczy ale ten temat jest już obgadany i to już wielokrotnie tak więc nie będe o tym pisał.Mam nadzieje , że kolejna część będzie lepsza i nawiązywała klimatem do pierwszej lub drugiej części.Jestem pełen obaw poza tym Arnie nie zagra a jest on dla mnie symbolem tego filmu tak więc pozostaje mi i Wam poczekać do premiery i wtedy się dopiero wypowiedzieć.Nie można przecież odrazu zakładać , że film będzie klapą ( mimo tych wszystkich obaw ).

Sebastian_17

Wiesz... Czwórka wogule nie będzie miała wiele wspólnego z 1 i 2.
Bo akcja się będzie dziać w postapokaliptycznym świecie po wybuchu wojny ludzie-maszyny. Czylie będzie o tym jak Connor zdobył władzę i pomaga niszczyć roboty... I tyle. Nara.