PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147568
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Troche to bez sensu... Nie wyobrażam sobie, zeby słynnego Terminatora zagrał ktoś inny niż obecny gubernator Kalifornii.. Nie przekreślam filmu, czekam niecierpliwie na premiere, ale to z pewnością nie będzie już to samo..

użytkownik usunięty
Maaarcia27

Tak, to z pewnością nie będzie już to samo i całe k**** szczęście.
Jak będę chciał to samo, to zamiat czekać na nowy film obejrzę sobie po raz kolejny stare.

ocenił(a) film na 7

Cóż... Ja po prostu uważam, że terminatora nie powinien grać NIKT inny, a jeśli Arnold jest już na to za stary to po co kręcić kolejną część z kimś innym w jego roli... Ale to jest moje zdanie, a każdy ma inne:-)

Maaarcia27

Czytałem ba stronach dużo zażaleń w tej sprawie, sam Scwarzenegger wyznał że jest za stary, lecz twórcy i Arnold wyznali, że też mogą wykorzystać wizerunek Arniego do Terminatora, choć to na razie tylko plotki...

ocenił(a) film na 7
The_One_

Mhm.. No fakt- jest już na to za stary i dużo już przeszedł.. chyba miał jakąś operacje serca, nie? W jakim sensie wykorzystać jego wizerunek? Przecież jest chyba jego tzw."następca", prawda?

Maaarcia27

A może Pudzian by zagrał wreszcie terminatora i wszystko było by fajnie xD. Chociaż ja bym się śmiał xDD

ocenił(a) film na 6
hunter_mich

Ale istnieje szansa, że Arni użyczy głosu w nowym Terminatorze
(http://film.onet.pl/0,0,1813498,wiadomosci.html)- jeżeli to wypali to można by dać taką fajną scenkę, nawiązującą do poprzedników i wd mojego wyobrażenia mogło by to wyglądać tak:

Connor znajduje się w ciemnym magazynie lub schronie lub gdzieś, gdzie jest ciemno i widzimy tylko z bliska twarz Johna i nagle słyszymy głos Arniego który brzmi:
"Najpierw miałem zapobiec twoim narodzinom, póxniej miałem zapobiec twojej śmierci, Now John Connor it is time to take destiny in own's hands

i po zakończeniu monologu zapala się światło, widzimy zbiorowisko złomu terminatorów z widocznym na głównym planie szkieletem z T2, wówczas wpada T800 i akcja leci dalej

jeżeli pieprze androny to wybaczcie, po prostu tak sobie głośno myślałem ;D

FvJ

Troche pieprzysz ;-) Ale wg mnie ostatnie słowa z użyciem głosu Arniego powinny być Of course: "I'll be back!". Konwencja zobowiązuje ;-)

process

Wiem jak to powinni rozwiacac: niech arni podłoży głos pod nawszego pudziana i bedzie ideał:D

ocenił(a) film na 7
Maaarcia27

Jestem za tym żeby Arni użyczył swojego cyfrowego wizerunku czyli mówiąc wprost żeby go wyrenderowali w 3d. Jestem pewny, że efekt byłby lepszy niż animatroniczna kukła Arniego z pierwszej części ;)Mamy 2008 rok, chyba możemy sobie już na to pozwolić wszak uncanny valley już została po części osiągnięta.

ocenił(a) film na 6
xyz_14

masz racje, gdzieś czytałem ze to może będzie możliwe jednak to by wyglądalo tak ze T800 grał by ten Roland a głos i facjata była by podłożona przez Arniego, z głosem to pikuś, ale myśle ze w 2008 roku nałożyć na jakiegoś aktora twarz to dziecinna zabawa(oczywiscie osób znających sie na rzeczy)