Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147734
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Byłem w kinie na T4 i powiem tak. Logiki w tym filmie mało (ale jak w prawie każdym filmie s/f). Dla fanów T1 i T2 to jest film trudny do przyjęcia. Ale takie jest teraz kino - nastolatkowie chodzą do kina i dla nich jest to przygotowane. Przeciętny widz słabo myśli i nie będzie widział braków logiki czy ciągłości fabuły z poprzednich części (zakładam ze je w ogóle widział). A dla mnie (T1 i T2 widziałem po kilkanaście razy) jest to film do przyjęcia ale nie traktuję go jako 4 część serii ale coś osobnego z nowymi postaciami i nowymi wątkami. To jest film o walce w przyszłości grupy ludzi z grupa maszyn. Dzisiejsi 30-latkowie mogą iść do kina z nastawieniem że zobaczą dobre kino akcji ale pozbawione jakiegokolwiek przesłania obecnego w 2 pierwszych częściach.

ocenił(a) film na 6
Maft_2

no znalazłem w końcu kogoś, kto nie wyzywa tego filmu i bardzo dobrze, bo film nie jest zły, nie porównujmy tego z T1, T2, bo tego już nic nie przebije, chcieliście nowego terminatora ?? to macie.

ocenił(a) film na 3
Vampire19

Nie wiem, czy dzisiejsze podejście do kina pop tak bardzo zdefiniowało to że chcąc nowego terminatora, widz otrzymuje go w postaci części trzeciej i czwartej.

Wydaje mi się, ... wydawało mi się, że klimat T1 i T2, jest do wskrzeszenia, twórców zdolnych nie brakuje. Tymczasem za kolejne części biorą się reżyserzy którzy zdają się nie dostrzegać fenomenu klasyki. Tam zamiast, pstrokacizny, cycatych pilotek, wszystkich zbędnych terminopierdołów, byl pomysł, fabuła, dbałość o każdy detal budujący klimat.

Czwórka to fajne kino do pudełka popcornu i coca-coli, ale jako kontynuacja klasyki - zawodzi.