Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147732
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Bylo warto i nie zaluje wydanych pieniedzy! Przed seansem nie wiedzialem czego sie spodziewac, obawialem sie, ze wypadnie cos w stylu AvP II, lub same efekty specjalne bez zadnej ciekawej fabuly. Mylilem sie. Pluje sobie tylko w brode, ze obejrzalem pewien trailer na youtube, bo popsul niespodzianke.
Wiec tak, sproboje w miare opisac wrazenia a latwo nie jest.
W T4, mamy mnostwo bardzo dobrych efektow specjalnych, i co najwazniejsze ciekawa fabule, film oglada sie z duzym zaciekawieniem, jest napiecie, jest (jakby to okreslic) wczucie sie w sytuacje bohaterow, taka wiez z filmem. Podczas ogladania doswiadczylem duzych emocji. Jak na film z dzisiejszych czasow, to nie lada wyczyn.
Teraz uwaga na ewentualne spoilery. Milym zaskoczeniem okazal sie tez fakt, ze akcja filmu dzieje sie przed wydarzeniami z Terminatora 1, przed powstaniem ludzkich Terminatorow. Linia czasowa, zanim John wyslal Kyla aby chronil jego matke Sare. Myslalem, ze beda to wydarzenia juz po T3. I tutaj mala niescislosc co do Terminatora 1,w ktorym to Kyle mowil ze modele T-600 mialy gumowa skore. Otoz nie mialy zadnej, tylko maskowanie w ubraniach. Calosc byla ladnie zrobiona, podobalo mi sie to. Tworcy musieli powiazac ta czesc z faktami z Terminatora 1 no i udalo im sie to. Teraz ogromny spoiler, gdyz nasz terminator z jedynki, tak tak Arni nie dosc ze sie pojawia jako mlody Arni z T1 to jeszcze bierze udzial w walce i zostaje zniszczony!! Zachwycila mnie ta scena. Bylo pare rzeczy co mi sie nie podobaly, a w zasadzie dwie. Moto-Terminatory, I to z czego wyszly, czyli z wielkiego robota ze Star Warsow bo jakos jest strasznie podobny, i zachowuje sie i dziala i wyglada jak Transformer. To mi sie nie pododbalo, reszta git.

Film oceniam na 10, a co tam! W tej chwili nie widze, aby dalo sie to zrobic lepiej, a maly minusik, ktory opisalem wyzej mi az tak nie przeszkadza, aby obizyc ocene. Jestem zadowolony, pozytywnie zaskoczony i usatysfakcjonowany. Mysle ze za to nalezy sie 10.
Ponadto mam ochote, aby obejrzec go poraz kolejny. Bo jest swietny, jak rowniez obejrzec na spokojnie, z pustym pecherzem! Ku przestrodze nie pijcie piwa przed seansem, meczylem sie od polowy filmu, ale jako fan terminatora nie poddalem sie i wytrwalem do konca.