PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147568
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

fabularne dno......niestety

użytkownik usunięty

Terminator 4 jest, niestety najsłabszą częścią serii. Szkoda.

(SPOILER):

Końcówka filmu, w której to nasz dzielny Terminator buntuje się przeciwko SkyNetowi jest zwyczajnie żenująca. Wówczas to wywiązuje się dialog dość absurdalny...
Okazuje się bowiem, iż SkyNet tak rozmawia z naszym Teminatorem, by ten, chcąc nie chcąc się mu zbuntował.
I bynajmniej nie chodzi tu o jakiś popis kunsztu scenarzystów, którzy stworzyli coś na kształt "robociej aksjologii".
Terminatory miały swój niepowtarzalny klimat głównie dlatego, że roboty zostały tam przedstawione jako nihilistyczne bestie dążące tylko i wyłącznie do wyeliminowania swoich ludzkich celów. W czwórce natomiast posiadają także zbliżoną do ludzkiej osobowość (chodzi mi głównie o SkyNet). Uważam takie rozwiązanie za błąd i najzwyklejszy ukłon w stronę masowej, niewyrobionej intelektualnie widownii.

Moja ocena to 6/10 - głównie za świetne efekty specjalne (jedyny duży atut tego filmu).

ocenił(a) film na 1

nic tylko sie zgodzić, oglądałem dla pewności film 2 razy i po prostu jest do KITU !!!

ocenił(a) film na 3
UPADLY_WIDZ

dla mnie tez totalne dno o ile akcja ciekawa i coś sie dzieje końcóka jest żałosna, przez lata trwa walka z maszynami a na końcu jeden facet i cybork razem smigają do fabryki i robią rozwałke tylko we dwóch, co za porażka!!

ocenił(a) film na 6
klimek79

własnie mialem obejrzeć ,ale jak mówicie ze takie gówno to sobie odpuszczam :P

ocenił(a) film na 5
klimek79

Zgadzam się - końcówka żałosna. W piątej części zobaczymy Davida Hasselhoffa biegającego po Skynecie w stroju Adama. Dość, dość, dość! Z dobrych filmów nie powinno się robić "tasiemców". Trzy części to MAX!

ocenił(a) film na 6
jason35

korci mnie ten film, obejrze to sie wypowiem, mam nadzieje ze to co piszecie jest mocno podkoloryzowane:P

ocenił(a) film na 8
UPADLY_WIDZ

ty jestes do kitu