Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

gdzie jest klimat takiej wojny????? http://www.youtube.com/watch?v=LLHik9TiJkA&feature=fvst

ocenił(a) film na 8
prox81

Na polach innych bitew około 10 lat po zakończeniu tej części, czyli pewnie w piątce to zobaczymy.
A film no cóż.... moja ósemka trochę naciągana, to jest coś zupełnie innego niż stare terminatory no ale na swojej półce i na tle innych niezbyt starych produkcji dla mnie świetny film. Ma trochę dziur no ale nie będę ich na siłę szukał, kto chce się zatracać w analizowaniu niech to robi.

ocenił(a) film na 4
Gazpacho

w dobie dzisiejszej techniki i manii komputerowej takiego klimatu już nie osiągną... więc 5 będzie taka sama jak 4 napakowana efektami komputerowaymi :)

ocenił(a) film na 7
prox81

Pewnie będzie dopiero w T6 o ile kiedykolwiek powstanie. W T4 jest 2018 to takie przedbiegi do wojny a to co wrzuciłeś to jakieś 10 lat później ;)

ocenił(a) film na 4
reese

nikt mnie tutaj nie rozumie..... nie chodzi mi o to co będzie za 10 lat po roku 2018 tylko technikę kręcenia filmu..... TAKIEGO KLIMATU JUŻ NIGDY NIE OSIĄGNĄ.... lata 80 i 90 to najlepsze filmy kina.... patrz Obcy 2, terminator, predator..... po roku 2000 prym wiedzie komputer (taka łatwizna) ..... nawet jak nakręca kolejne części to nigdy nie osiągną takiego klimatu..... no chyba że wrócą do metody z lat 80 i 90

ocenił(a) film na 8
prox81

Komputer łatwizną? Dawaj, zrób taki film albo przynajmniej pomóż przy tym. Tamte filmy robili kilka lat i te dzisiejsze robią całkiem długo, nie widzę tu nic łatwego. Wtedy ludzie marzyli o takich efektach jak dziś a teraz nagle najlepiej wszystkie osiągnięcia przez okno wyrzucić? Kurde, kolego nie żyjmy dawnymi dziejami, świat idzie na przód. Ostatnio bardzo popularne stało się gadanie "och jak fajnie było" ale tak było zawsze :P Ludzie po średniowieczu nagle zaczęli tęsknić za starożytnością ale ona nie wróciła. Nic nie wróci, trzeba się z tym pogodzić i tyle. Dzisiejsze filmy mają swój własny urok, niestety wielu "klasycystów" lub osoby chcące uchodzić za fajne negują wszystkie osiągnięcia w nowych filmach. Po tym co było został ślad, przed tym co było też coś było... wróćmy do czarno bieli najlepiej... żałosne, głowa do góry chłopie bo popadniesz w depresję.

ocenił(a) film na 4
Gazpacho

widzę że nie siedzisz w temacie.... poszukaj w internecie wywiadu z Cameronem... kto jak kto ale taki reżyser, jeżeli mówi że komputer jest pójściem na skróty, to chyba musi w tym coś być. Dzisiejsze filmy są słabe, kręcone pod publikę, aby tylko kasę zarobić. Taka jest prawda i każdy "normalny" Ci to powie.... Można śmiało powiedzieć że po 2000 roku kino zostało uśmiercone przez komputery.... oczywiście znajdą się dobre filmy... gladiator itp ale takim filmom jak terminator 4 z sieczką i nic poza tym mówię stanowcze NIE.... a SCHWARZENEGGER komputerowy to już totalny gniot.... ale może jesteś poniżej 20 roku życia to się w sumie nie dziwię że lubujesz się w tych komputerowych efektach

ocenił(a) film na 5
prox81

I tak na marginesie to nie wiem po co kręcili tą część w której nic się nie wyjaśnia, T3 bije ją o głowę