PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147527
4,7 34 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

gowno

ocenił(a) film na 1

Wlasnie wrocilem z kina... Dla mnie film nakrecony dla pieniedzy. Nie zrobil na mnie zadnego wrazenia. Bylem milosnikiem Terminatora... ale to... to byl Rambo 8 z Dynastii. Ciekawe ile jeszcze nakreca odcinkow? do tych ktorzy zaraz zaczna mnie gnoic... To moje zdanie :)
Efekty specjalne nie darobia nigdy tego co bylo pokazane we wczesniejszych czesciach. Kolejna amerykanska szmira jak to jeden rambo zbawia swiat, mimo zakonczenia pelnego niepokoju ahahahahah. Wiadomo jaki bedzie koniec w nastepnym czy nastepnych czesciach.
1/10.
mierne kino.

ocenił(a) film na 1
Motorcycle_Boy

Wlasnie o to mi chodzilo. Normalnie bym Ci wodki polal :)

Motorcycle_Boy

" Można filmy kręcić tylko dla pieniędzy, albo dla pieniędzy i sztuki jednocześnie.
Gdyby wszyscy jako jedyne kryterium przyjmowali wpływy do budżetu, to powstawały by tylko filmy akcji lub komedie romantyczne.
W historii kinematografii powstało jednak dużo filmów zbyt ciężkich dla przeciętnego widza, a przez to niedochodowych - ale bardzo dobrych. "

Dla sztuki możesz robić film,niestety tylko wtedy,gdy masz na niego kasę i nie jesteś zobowiązany wymogami żadnej wytwórni - przykre to,ale prawdziwe - podobnie jak z muzyką,wykonawca może nagrać taką płytę jaką chce,gdy jest już ustawiony i nie zależy mu już tak na kasie - inaczej leci za modą i klepie byle co,byle by się to tylko sprzedało.
Niestety,dopóki widzowie będą niewymagający,dopóty będą powstawały takie filmy i piosenki - jaka widownia,taki produkt.
Z drugiej jednak strony,nie oczekujmy od kina rozrywkowego czegoś,czym ono nigdy nie będzie - to tylko rozrywka,nic więcej.

ocenił(a) film na 9
lis22

Co to w ogóle znaczy "film dla sztuki"??? Dla jakiej sztuki? Sztuka dla sztuki? Film robi twórca i albo go publiczność akceptuje albo nie - proste. To, że jesteś w mniejszości i masz taki a nie inny gust (dlaczego zakładasz, że lepszy?) nie znaczy, że inni są niewymagający. Dżizas... :/

ocenił(a) film na 4
lis22

Jasne że filmy kreci sie głównie dla kasy, ale czy wolicie dostac za ta kase coś porzadnego czy takie g*wno jak to??

ocenił(a) film na 4
0dewastator0

P.S. 4/10

<wiem że za którki>

ocenił(a) film na 9
Saxo

I Tworzy Się Legenda Tego Filmu:D Im Więcej Się O Nim Mówi Tym Dla Niego Lepiej:D ja tam daje z czystym sumieniem 10/10 bo kocham te klimaty i tę całą serie i nie ma większych wad godnych uwagi:)

ocenił(a) film na 3
christopher

o cZym jest juz ten wątek ? co wy tu za bzdury gadacie ? jakie kurwa przesłanie ?Kazdy termionator był maszynką do robienia kasy , zadnego przeslania w tym nie ma bo to sie kupy nie trzyma , pierwszy terminator był zajebisty ,klimatyczny,ogladałem go wielokrotnie ale to tylko film akcji ,jego jedynym celem jest zarobek i satysfakcja robactwa czyli nas!
a w T4 scenariusz pisał debil, jest nierówny ,happyend jest idiotyczny ,a dialogi są gorsze od "m jak mdłośc" zwłaszcza z udziałem bloodgood,z niej była niezła polewka (ale ładna za to), no i film jest irytująco naiwny .
nie ma szans aby był legendą bo po prostu jest słaby(znowu to pisze)i forum za dwa miesiace o nim zapomni .na bledy techniczne ajkos nie zwracam uwagi... nawet efekty nie powalaja , dzis kazdy film który nie powstał :w polsce,rumunii, albanii ,mongolii,rwandzie,zimbabwe lub kambodży jest dobrze nakrecony z dobrym dzwiekiem i jesli takie sa to efektami.

ocenił(a) film na 9
bennyblanco

nie ma przesłania... a łyżka na to... niemożliwe...