film dobrze wygląda, motyw hybrydy wypada ok i nie jest nudno, ale ogólne wrażenie jest niestety przygnębiająco słabe. widz ma słuszne poczucie że film powstał wyłącznie dla pieniędzy, bez żadnych innych ambicji i wedle mizernego schematu, przez co jest podobny do tysiąca innych marnych filmów akcji. po dwóch rewelacyjnych pierwszych częściach zaczęło się odcinanie kuponów i pewnie niestety nakręcą piątą część która będzie ostatnim stadium upadku dobrze rozpoczętej serii. film oczywiście może się podobać najmłodszym widzom oraz tym którzy mają w dorobku 5 obejrzanych filmów, reszta będzie zażenowana brakiem spójności i logiki w przedstawionym świecie, mizerą scenariusza i będzie się musiała po wyjściu z kina długo zastanawiać po co powstał i właściwie o czym był ten film.
A ja po wyjściu z kina modliłem się o to żeby nie oglądać takich postów jak ten ale Bóg mnie nie wysłuchał:(
Ja daje 6/10 z sentymentu do T1 i T2(które oceniam na 10), ale zgadzam się z autorem postu, dobrze to podsumował... Do tego w efektach nie widać tych wielkich pieniędzy.. Podkreślam też, że jestem wielkim fanem 2 pierwszych części. Film ma bardzo dużo błędów... Pozdrwaiam!
Hehe. Ja przez sentyment do T1 i T2 dałem 1/10. Wg mnie to co zrobił reżyser było niewybaczalne :)
nie no.. be przesady 1/10 to to jest profanacja :-(
uważam że film jest spoko, ciekawie pociągnięty temat, Marcus wymiata nieźle (szkoda że na tym tle Bale jako Connor ssie pałkę ;-/ ) ale niestety to nie jest TO!!! :-(((
ostatnio zapusciłem sobie T4 na PC tak na dobry sen i ...wyłączyłem kompa po 20 min, włączywszy następnie TV i zapuściwszy na DVD T2 dirs' cut hehehe, miało byc tylko na dobry sen a po raz n-ty nie mogłem oderwać oczu od filmu hehehehe :D niestety/stety ale T1 i T2 pozostana na zawsze niedoścignionymi arcydziełami i moze ten epizod o ktorym napisałem jest mocno subiektywny ale subiektywnie ukazuje przepaść pomiedzy dziełami Camerona a produkcjami co odcinaja kupony po dziełach mistrza... :-)
co by nie było i tak T4 uważam za fajny film ;-)
"Ja daje 6/10 z sentymentu do T1 i T2(które oceniam na 10), ale zgadzam się z autorem postu, dobrze to podsumował... Do tego w efektach nie widać tych wielkich pieniędzy.. Podkreślam też, że jestem wielkim fanem 2 pierwszych części. Film ma bardzo dużo błędów... Pozdrwaiam!"
No jakich błędów ?
Wada fabryczna każdego terminatora nie pozwalająca na zabijanie ludzi.
Skok ze śmigłowca do przepływającej obok łodzi podwodnej.
Półrobot-półczłowiek będący bardziej zaawansowany niż T800 i T1000.
T800 oblany gorącym ołowiem - brak jakiegokolwiek uszczerbku.
Doskonale wyposażona i zorganizowana armia ludzi.
Gigantyczny robot nie wydający żadnych dźwięków.
Mototerminatory z usb.
Motorerminatory potrafiące uniknąć szczątków podczas jazdy ale potykające się o linię.
Wystarczy?
o w mordę... jak ja bym miał patrzeć na każdy film tak jak ty to robisz to bym musiał zgnoić połowę światowej produkcji!!! Widać że jakiś maniak który ogląda film po klatkach jeszcze pewnie na zwolnionym tempie po to żeby błysnąć na forum swoim geniuszem ( którego nie ma i nie będzie).