po obejzeniu zwiastunu i przeczytaniu tego co spaprano w 3 czesci ( http://www.film.org.pl/prace/john_connor.html ) boje sie obejzec 4. zwlaszcza ze nie ma Arnolda a sa jakies super wielkie smieszne maszyny i wyjące zoombiee. dodam tylko tyle ze link dotyczy Johna Connora a dokaldnie jak zbeszczono jego postac co sprawio ze 3 nie trzyma poziomu dwoch poprzednich Terminatorow...malo tego fabula, efekty specjalne byly o epoke gorsze niz w 2 czesci...mozna by tak ksiazke napisac dlaczego Terminator 2 powinien byc ostatnią cześcią lub dlaczego powinni go nakrecic inni ludzie niz ci ktorzy to zrobili
WTF ?! Bardzo chaotycznie i nieskładnie wyrażasz swoje myśli. BTW - pisze się obejRZeć...
może i Stahl spieprzył rolę connora, ale Bale na pewno tego nie zrobi, pokładam w Bale'u nadzieję, że ten film będzie dużo lepszy od 3-ójki
to się zgadza, ale czemu akurat musiał zrobić to z rolą connora ?? Reszta była w miarę w porządku.
Scenarzysta i reżyser są winni za postać Connora w T3. W końcu aktor gra tak jak każe reżyser i wedle jego wizji. Sam aktor ma mało do powiedzenia. Więc nie wińmy Sathla, ponieważ gośc naprawde dobrze gra.
;)
Człowieku o czym ty piszesz że efekty specjalne do T3 były gorsze od efektów specjalnych do T2 o epokę. T2 to wielki film i nic tego nie zmieni jeśli chodzi o Connora i fabułę to faktycznie T3 ustępuje T2 ale jeśli chodzi o efekty specjalne to w T3 stoją one na dużo wyższym poziomie niż w T2. Jeśli chodzi o efekty specjalne w T2 to ten film broni się do tej pory ale w 99% dzięki komputerowej animacji T-1000. Pozostałe efekty pod każdym względem ustępują tym z T3. Wystarczy porównać kilka scen i tak : z T2 walka terminatorów w pasażu handlowym gdy rzucają się o ściany to niestety ale widać ze pęknięcia to atrapy kartonowe lub co najwyżej cienkie płyty gipsowe co jest śmieszne w konstrukcji takich budynków. Scena z T3 walki w bazie wojskowej terminatorów w łazience widać bardzo naturalnie przedmioty zarówno kafelki, pisuary z porcelany nie mówiąc już o ścianach z betonu no fakt to tez są triki speców od efektów ale wygenerowane komputerowo a to tylko film ale chodzi o realizm prawda. Teraz może porównania ale terminatorów zobacz jak zlewa się w całość w hucie stop T-1000 a jak łączy się stop z endoszkieletem na ręce TX w scenie jak jest przywalona gruzem w zakładzie weterynaryjnym.Może jeszcze to - przemiana t-1000 w scenie przejścia przez kraty i przemiana TX na cmentarzu z postaci chłopaka Kate do endoszkieletu i ziemskiej osłony TX. Jeśli nadal według Ciebie efekty z T3 są gorsze o epokę od T2 to albo jesteś bardzo ślepy albo oglądałeś te filmy w telewizji i na czarno białym TV. O ile jeszcze na VHS można efekty specjalne porównywać między T2 a T3 o tyle na DVD różnice są już znaczące. Nie wypowiadam się co do formatów HD-DVD czy BLUE-RAY bo nie oglądałem terminatorów na tych nośnikach ale różnice na pewno będą już ogromne na korzyść T3.
niestety jak dla mnie scena walki terminatorow w toalecie to akurat do tego efektow specjalnych wielkich ni ebylo tzreba...ta scena osmieszyla calego terminatora gdzie Pani Terminator lapie arnolda za jaja gdzie on robi glupia mine przy tym no sory ale dla mnie to bylo DNO. efekty specjalne jakie mnie najbardziej zrazily to widok zza okna z biura szefa skynet gdzie zginal ów szef. wg mnie efekty wykonane na t1000 a tx malo o siebie odbiegają...a minelo 15 lat od produckji T2 i T3. dla mnie t3 to byla juz wielka porazka i sciema. no i podkreslam zrycie postaci connora...na czwroke pojde tylko ze wzgledow sentymentalnych..bardzo watpie by mnie ujela tak jak 2 ale mam nadzieje ze mnie nie zrazi tak jak 3...jelsi tak bedzie to T5 obejze sobie sciagajac pirata z internetu bo za takie rzeczy nie warto placic jak ktos sobie robi kpine z takiego dziela