zastanawia mnie czym róznią sie od siebie wizje przyszłości przedstawione w T1 a T:Salvation. wygląda to tak jakby wojna z maszynami została przyspieszona. chciałem zobaczyc własnie taką przyszłosc jak w T1 i T2 ale możliwe niestety ze jeszcze nie w tym filmie.
Terminator: Ocalenie przedstawia dopiero początki wojny z maszynami nawet John Connor jest jak na razie zwykłym żołnierzem. W T4 sa przedstawione prymitywne wersje terminatorów takie jak T-600 ja myślę ze T-800 pojawi się najwyrzej na końcowe 20 min. Ale wiadomo to rok 2018 nie ma laserów ani tego typu sprzętu jeśli pojawia się następne filmy to jestem też pewien że pojawią się lasery i dziesiątki terminatorów z serii T-800 maszerujących i zabijających ludzi :)
W 2018 nie ma jeszcze wielu maszyn (na masową skale)takich jak T-800, czołgów Goliat, HK (metalicznie wyglądających jak w pierwszych min T2), no i oczywiście broni plazmowych.
Skynet wyprodukuje to później. Zapewne przyszłość z T1 i T2 będzie w późniejszych częściach ( Connor musi wysłać Kyla aby ten walczył z T-800, T-800 vs T-1000 itd.