Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147732
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

http://i197.photobucket.com/albums/aa227/effen5/IMG00034.jpg

jak dla mnie wygląda beznadziejnie...

ocenił(a) film na 6
shamar

Obraz jest fatalny, pewnie z CAM....nie jest aż tak źle, tylko jakąś głupkowatą minę ma...

ocenił(a) film na 4
peesem

jak dla mnie to ma mine jakby bardzo potrzebowal isc do klozetu...

shamar

tragicznie to wygląda...chociaż jak czytam recki..to samo pojawienie się cgi arnolda to jeden z lepszych momentów w filmie

ocenił(a) film na 1
BradMan

i coś jakby nos ma dziwnie skrzywiony hehehehehe

ocenił(a) film na 4
on995

raczej cos z policzkami

peesem

FATALNIE !!!! TWARZ ktora byla skonstruowana dla sceny podczas wyjmowania soczewki oka w 1 czesci TERMINATORA byla o niebo lepsza niz ten PLASTIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!
!!!!!!!!!

!!!!!

ocenił(a) film na 4
czesio

w akcji nei wyglada tak zle (przynajmniej w slabej kopii) . na dole masz filmik i w osobnym temacie tez... chyba ze nie chcesz ogladac spoilerów...

ocenił(a) film na 4
shamar

ja nie wiem ile musi uplynąc lat zeby technika potrafila odtworzyc realistycznie twarz (o ruchach nie wspomne) czlowieka...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
semek84

proponuje ci ynteligencie poczytac zagraniczne fora... jesli myslisz ze tu ktos narzeka to jestes smieszny... tam ten film zostal przez wiekszosc osob zrownany z gnojem bo podobno jest

TRAGICZNY...

Teraz nastawie sie na denny film i sie przynajmniej nie zawiode...

W zwiazku z powyzszym, niech kazdy zakuty leb, ktory ma zamiar wypisywac ciagle bzdety w stylu - " o wy glupie Polaczki" czy "Polaczki potrafia tylko narzekac" niech sie przez minute zastanowi zanim napisze cos takiego... to jakis kur..a stereotyp wytworzony przez Polaków-idiotów i odnoszący sie do zwyklych Polaków... koniec

ocenił(a) film na 6
shamar

Swoim bełkotem tylko potwierdzasz ten "stereotyp", jak widać podręcznikowy z ciebie przykład polaczkowatego szczekacza-malkontenta. W dodatku rozmijasz się z prawdą. Przykłady ? NA imdb film ma średnią 8.0/10 (ilość głosów ponad 4 tys.). Czy taką ocenę dostają tam "TRAGICZNE" filmy "ynteligencie" wtórny ?

ocenił(a) film na 4
laik_filmowy

gosciu... czy potrafisz czytac ze zrozumieniem? najwtrazniej nie , oczywiscie rozumiem , ze rozpoznajesz arabskie cyferki, ale ja pisalem chyba o opiniach i recenzjach ? a nie o sredniej na IMDb ? wiec zanim sprobujesz kolejny raz strugac madrale to przeczytaj sobie zdania do ktorych zamierzasz sie odniesc kilka razy... dobrze ?

Tak wiec laiku... pokazales ze nie tylko z ciebie laik filmowy ale takze laik logiczny...

ocenił(a) film na 6
shamar

Twój bełkot byłby niezrozumiały nawet po kilkudziesięciokrotnym przeczytaniu, tak więc szkoda czasu na jego pogłębioną analizę. Średnia ocen na IMDb musi z czegoś wynikać, jednak rozumiem, że twoim zdaniem forumowiczu nieomylny, głosują tam sami ćwierćinteligenci, którzy nie znają się na filmach (uzbierało się ich już całkiem sporo, ponad 4 tys.). A co do recenzji - zdania są podzielone co do warstwy fabularnej, większość natomiast potwierdza, że film jest naprawdę dobrze zrobiony pod względem efektów (a o to chyba głównie w kinie s-f chodzi, to nie melodramat...)

ocenił(a) film na 4
laik_filmowy

Jak najbardziej w warstwie wizualnej jest ponoc dobry, natomiast lezy fabuła, sporo osob narzeka na nielogicznosci... i w kinie sf chodzi tez zeby jakies granice prawdopodobienstwa i logiki zostaly zachowane... no chyba, ze film jest kierowany do ludzi wylaczających mozg i ogladających tylko ruchome obrazki...

A teraz uwaga - skoro filmy pokroju "Zmierzch" moga miec na FW bardzo wysoką ocene to czy to tez swiadczy , ze jest to swietny film?

ocenił(a) film na 7
shamar

No i co wam nie pasuje? Sami wszyscy skamleliście o Arnolda w filmie no to się cieszcie.

Stranger

Nie jest tak źle, lecz nie jest to też żadna rewelacja.
Jak na taki budżet, mogli to zrobic lepiej.

ocenił(a) film na 6
jacva

A ja się o wyglądzie Arniego wypowiem, po seansie w kinie. Bo już mnie życie nauczyło że obraz Cam'owy zakłamuje, a dodatkowo jeszcze na fotach.

ocenił(a) film na 10
shamar

zgadzam się z FvJ, w kinie wyglądało to znacznie lepiej :)

shamar

Pamiętajmy, że to nie jest główna postać, a jedynie taki smaczek, dodatek do filmu - nie mogli na niego przeznaczyć dużych pieniędzy ani duzo czasu! Nie porównujmy Arniego CGI np. do Barda Pitta CGI z Benjamina Buttona, gdzie osiągnięto PRAWIE doskonałość, ale tam to był główny motyw filmu, podstawowe zmartwienie specjalistów od VFX.

@shamar
"ja nie wiem ile musi upłynąć lat żeby technika potrafila odtworzyc realistycznie twarz (o ruchach nie wspomne) czlowieka..."
- miejmy nadzieję, że zaledwie MIESIĄC przy premierze Transformers 2 i trailera flmu "Avatar", wobec którego oczekiwania są przeogromne. Wg mnie obawiać można się o WETĘ (czy podołali zadaniu? Mowa jest o rewolucji w branży), która raczej fotorealizmu postaci CGI uzyskać nie potrafi tak dobrego jak np. wspomniany Benjamin Button. Osobiście trzymam bardzo mocno kciuki ;)

Mnie pociesza fakt, że powoli pojawiają się animacje, które momentami wychodzą z Uncanny Valley (http://pl.wikipedia.org/wiki/Dolina_niesamowitości). Ten problem jest co raz bardziej popularny...

ocenił(a) film na 4
Kazioo

ale ja pisalem o CGI postaci ludzkich... w "Transformersach" czy "Awatarze" chyba nie bedziemy mieli z czyms takim do czynienia...

Tak czytalem o Uncanny Valley... na Utubie jest filmik z rekląmą z CGI jakiegos amerykanskiego, niezyjącego goscia od popcornu i tam komentatorzy nawijaja o tym ciagle... odnosi sie wrecz wrazenie ze mają jakas psychoze...

ocenił(a) film na 6
shamar

Na tym zdjęciu Arnold wygląda jak swój młodszy brat sprzed 20 lat albo po 30 kurajach botoksem ;)
W sumie to nie pamietam u niego tak gładkiej gęby, chyba jest po fotoszopie :)

Generlnie średnio podobny do samego siebie.

ocenił(a) film na 4
_MAX_

tutaj wg. mnie wyglada o wiele lepiej...

http://images46.fotosik.pl/130/17e1c8258d815f5c.jpg

Niestety jak juz wiemy, byla to wczesna wersja i w filmie wygląda nie tak, tylko tak jak na tej klatce z filmu z tą miną "kota srającego na pustyni"

ocenił(a) film na 10
shamar

"kota srającego na pustyni" hehe dobre kurcze chciałbym już obejrzeć ten film.

arosssss

na tym drugim wygląda jak Hulk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
MaR83

to drugie zdjecie tez jest z filmu... jst po prostu bez obrobki ostatecznej...

ocenił(a) film na 7
MaR83

Dokuadnie - na tym drugim wyglada jak Hulk !
Nawet spojrzenie podobne (do "Hulka" Ang'a Lee)

ocenił(a) film na 4
shamar

Arnold CGI w akcji ... video

http://www.youtube.com/watch?v=e1HIQZ6O2kI

ocenił(a) film na 5
shamar

Powiem że wygląda zajebiście, ja ściągłem ten filmik, wyostrzyłem go i wziąłem na jaśniejszy i wygląda całkiem realnie, proszę was jak juz oglądacie to na you tube, to chociaż weźcie to na cały ekran, bo jak obejrzycie na mini to wyda wam się że do dupy to wyszło...
aha jeśli ktoś nie chce sobie psuć filmu to tu będzie spojler i napisze co jest w tej scenie...
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

to tak, kamera na drzwi po czym zostają wyłamane ciałem connora który uderza o jakąś szafkę po czym kamera na arnolda stopy i do góry aż na twarz, pottem connor wystrzela z karabinu od chu... naboi ale na arnoldzie to nie robi wrażenia bierze go na fraki i znowu wywala o jakąś szafkę, teraz connor bierze karabin i uderza w twarz arnolda, ten spokojnie odwraca głowę z powrotem ( w tym momencie śmiech widzów na sali ) i znowu wywala connor'a, teraz kamera na twarz marcusa a później znowu na connora który krzyczy , kyle, potem kamera na kyle'a za jakąś szybą i koniec filmiku...

ocenił(a) film na 4
gohan263

nie ma co oceniac po takiej jakosci... dopiero jak zobczysz w idealnej to mozna ocenic jak on wyglada - czy skora jest sztuczna itp., ...

PS - przy dobrej jakosci mozna dostrzec jakies wpadki, ktorych na takim rozmazanym obrazie po prostu nie widac...

ocenił(a) film na 6
gohan263

hehe, jaki spoiler, przeciez to widac i bez wyostrzania czy czego tam :)

ocenił(a) film na 7
shamar

shamar co ty piszesz:))))))))) na pocztku piszesz, że beznadziejny a teraz , ze trzeba poczekac z ocena do obejrzenia filmu??? troche sie motasz:)

ocenił(a) film na 4
semek84

bo na fotce wygladal beznadziejnie... na tym kiepskiej jakosci filmiku wyglada nienajgorzej ale moze wlasnie dlatego wyglada nienajgorzej, ze kopia slaba i nie widac detali...

o to mi chodzilo

ocenił(a) film na 4
semek84

bo na fotce wygladal beznadzijnie... na filmiku wyglada niezle ale jako ze obraz jest slabej jakosci to mozliwe ze to nie widac detali... wiec w dobrej moze wygladac gorzej...