Dlaczego tak zniszczyli ten film.Przecież dwie poprzednie części to klasyka kina. Jestem fanem terminatora i dla mnie T3 to totalna pomyłka.Osoby które wyrażają pozytywne opinie na jego temat na niczym się nie znają , albo nie patrzyli poprzednich częśći.Tylko dzieci moga powiedzieć że im sie podobał bo ten film był adresowany chyba tylko to takiej rzeszy widzów. Zostałem oszukany jak pewnie reszta fanów na całym świecie.Czekaliśmy na ten film 11 lat to dosyć długo!!!!! Oczekliwaliśmy na coś co wstrząśnie światem pokaże wszystkim innym produkciom że terminator nadal żądzi.A tu...........totalna klapa.Film zrobiony tylko i wyłacznie dla kasy , bez żadnego wczucia sie w klimat porzednich części.
Krótka analiza (tylko i wyłacznie moje opinie):
1. Obsada aktorów jak najbardziej pasuje nie mam do niej zarzutu - Arni po mimo wieku jeszcze sie trzyma :).Mimo tego nie pokazali oni wszystkiego ,ale ich za to nie winnie bo mieli ograniczone pole do popisu gdyż musieli trzymać sie scenariusza.Więc do nich nic nie mam. +
2.Brak muzyki czasami tylko ją słychać w pewnych scenach , pare nowych dżwięków o to chodziło ale za mało nie odczuwa sie jej w całym filmie , a jak wiadomo miała znaczenie w porzednich częściach. -
3.Sceny komiczne zdecydowanie za dużo ma sie wrażenie że jest sie na komedii ,a nie na filmie si-fi. -
4.Za mało potyczek miedzy maszynami - te są naprawde nudzące i smieszne co w taaakim filmie nie powinno miec to miejsca. -
5.Za malo scen mogących naprawde przestraszyć.
Jedynie pod koniec mozna sie troszke zlęknąć T-X. jak łapie Johna za noge. -
6.Efekty fajne tylko do połowy filmu , czyli do momentu jak cała trójka uciekła T-X z cmentarza.A cały efekt specjalny i chyba ta wielką kase wydano na pości dżwigiem - chociaz robi wrażenie o to chodzilo + -
7.Na końcu zostawiłem reżysera.Kurcze jak go ocenić porostu ten film chyba go przerusł za dużo chcial przejąc po Cameronie i jak widac jest kolosalna róznica - klapa.Poprostu terminator mial jakis przekaz , po mimo ze był naszpikowany efektami itp. U Jonathana to zwykły film za ogromną kase , który nudzi i niczym innym nas nie zachwyca i jest podobny to dziesiątki innych flmów ktore nas zanudzają w dzisajszym kinie. -
Tak by można bylo pisac i pisać , ale czy to cos zmieni no pewnie że nie.Tylko szkoda bylo czekac tyle lat na taki film.Jestem fanem od pierwszej części i mojm obowiązkiem było tutaj napisac pare zdań o tym filmie.Jedno jestem pewien pewnych rzeczy nie powinno sie ruszać powinny być nie tknięte i tak pozostać.Jeżeli juz cos powinno być ruszone to przez porzedniego reżysera i tylko niego.A nie przez ludzi ktorzy na niczym sie nie znają piszą głupi scenariusz jak to ma miejsce w T3.Ci którzy robili ten film juz w myslach liczyli kase , wiedząc że ten film się sprzeda i dlatego dali takie zakończenie.Prosta kalkulacja jezeli ludzie kupili ten film damy im następny i dlatego będzie T4.Tylko dlaczego psują taką fajną sage.W końcu ten film stanie sie serialem i będziemy mieć T 5,6,7,8,9 itp.
Moim zdaniem Cameron nie powinnien do tego dopuścić tylko on mógl zrobić T3 każdy z nas czekał że pokaże on nam świat w przyszlości .Tylko ten reżyser potrafił by to ując , nie zmarnował by tylke kasy na kicz.Dalej zobaczymy co będzie ale juz nie będe czekał tyle lat na ten film zowiodłem się i bardzo poządnie.Moje myśli bedą nadal z dwoma porzednimi seriami filmu a ten porostu udam że nie widzialem.Prawdziwi fani nie dawajcie sie oszukać dzisiejszym filmom patrzcie na nich głębiei.
P.S Powyże opinie są moje i tylko moje więc jeżeli kogoś uraziłem to sorki , ale to moje zdanie . A i nie zwracajcie uwagi na błedy ort.
Tak !!!
Całkowicie sie z Tbą zgadzam. Podobbnie jak Ty też zapomnę o trzeciej części i choć Arnoldzik mówił o bardzo wielkim napięciu w czasie jego oglądania to wygląda na to że jemu płacą także za gadanie od rzeczy !!!! :))))
Pfff
Cudzych gustow sie nie komentuje czlowieku, wiec nie sugeruj ze ktos se tu nie zna, bo nie jedna osoba tutaj wie o filmie wiecej niz twojaglowajes wstanie pomiescic. Pewnie, ze dla fana Terminatora ta czesc moze sie nie spodobac, ale akurat twoje argumenty samalo ciekawe, po pierwsze komercha? A jak mysliszjakie byly pierwsze dwie czesci? A jak nie pierwsza to druga? Na "Dzień Sąd" wydano 70 mln dolcow mniej nic na T3 co biorac pod uwage lata w ktorych je wyprodukowano mowi jedno... na Dzen sadu wydano wiecej niz na T3, wtedy taka suma byla wiekszym szokiem niz to ile wydano na 3, to co jest wieksza komercha? Po drugie rezyser, GDZE ON CHCIAL PRZEJAC OD CAMERONA?? Czlowieku! Od poczatku bylo wiadome ze zmieni sie stu procentowo rezseria i sposob opowiedzeia calej historii, ze Jonathan Mostow chce calkowicie zmienic styl, che po swojemu wszystko opowiedziec, bo wie ze i tak mu sie nie uda wprowadzic klimatu Camerona. Z tego wszyskiego wnika tylko jedno, oceniaszten film tak jakby wszstkie trzy czesci robl Cameron w swoim stylu, a to g** prawda, bo zmienil sie rezyser, film musi byc inny, bo gdyby byl taki sam mozna by zaczac oskarzenia...
Do Mc Baba !!!!
Oj mc baba czy jak cię zwią !!!!!!!! to ty nic nie rozumiesz i nic nie wnioskujesz z oglądania takiego filmu .Piszesz że reżyser chciał calkowicie zmienic styl , no własnie to niech to robi , a nie próbuje naśladowac Camerona , z tego wygląda parodia a nie film na miare Terminatora. Mostow chciał przejąc za dużo po Cameronie ale tego nie dostaje się od tak .widać to przez cały film , jeśli tego nie zobaczyłeś to jesteś ograniczony albo nie oglądałes tego filmu i porzednich cześci więc się powinieneś wogóle zabierac tutaj głosu.Ewidentnie widac w tym filmie sceny które już były ,a tego własnie nie chcielismy tylko coś nowego. Gdyby w Stanach wyszedł ten film zaras po T2 to wszyscy zaras by pomysleli ze jest parodia tego filmu - sceny podone , dużo humoru , gorsze efekty .Ta k tak nie ma co się oszukiwać .Zato do Mostowa nie mam nic potrafi on dobrze zobrazować nam sceny efeltów specjalnych , ale chyba wogóle nie zwraca on uwage na scenariusze i ich przesłanie.Podam tutaj prosty przyład.Jonathan zrobił film U-571 , kto oglądal to wiem o czym mówie !!! A mianowicie chodzi o przekłamanie o tym, że to Brytyjczycy czy Amerykanie złamali kod Enigmy, co przyczyniło się do "rozpracowania" Niemców. Prawda jest taka że dokonali tego matematycy z Uniwersytetu Poznańskiego pracujący dla polskiego wywiadu: panowie M.Rejewski, J.Różycki i H.Żygalski. Można to tym tłumaczyć że Amerykanie przypisują sobie wszystko co najlepsze i że to dzięki temu pokonali Niemców. Totalna głupota i brak głębszego zainteresowania się danym tematem.Więc moja krytyka nie jest tutaj bez podstawna jak widzisz.Poprostu koleś olewa to i tutaj wychodzi na jaw twoja wymieniana cały czas : '' komercha".Czyli robie coś ale nie zwracam uwage na treśc tylko na zysk i sprzedasz .No i kogo ty koleś [ mc babo ] oszukujesz .Sama Linda Hamilton nie chciala wystąpić w tym filmie poniewaz zarzuciła calkowitą bezdusznośc scenariuszowi T3. Co się zaś tyczy pieniedzy wydane na Terminatora 2 to calkowicie były one dobrze zainwestowane.Ten film pokazał nam w tamtych latach coś co wczesniej nawet nam się nie śnilo.Wiadowo że teraz te same efekty można osiągnąć o wiele taniej i łatwiejsza drogą . Jak się domyslisz koleś technika idzie cały czas do przodu.A w tymtym czasie o to chodzilo aby zrobic coś czego jeszcze nie bylo.Wydanie tylu pieniędzy nie bylo bezpodstawne , każdy z nas ocieral oczy z wrażenia.Takich efektow nie można zobaczyć nawet dzisaj chociaż mineło tyle lat.Nie jest przesadą że nawet dzisajsze filmy nie dorównują T2 biorąco pod uwage lata w którym go tworzono.
I nie biore i nie oceniam film tak jakby wszystkie trzy czesci robil Cameron , tylko stwierdzam fakty którymi sie kieruje.Dla mnie jest obojętne kto zrobi ten film ale nie ktoś to robi z klasą i wniknięciem w przebieg realizacji.To nie ma byc Rambo 11 , czy coś w tym stylu .Niech rezyser głebiej wniknie w temat juz wczesniej zrealizowany, a nie robi z niego parodie i nieudane naśladownictwo.Film może być inny ale niech tworzy więż z porzednimi częściami - a co do tego mam duże rozczarowanie.Tylko reklama poprzenich bardzo dobrych wersji sprawiła że ludzie poszli do kina na ten średni film zrealizowny.Zrobiony on został tyliko dla zysku i na calkowitym braku wczucia się i zagłębienia w realizowany temat.
Na koniec pozdrawiam Prawdziwych Fanów , ktorzy nie dali się oszukać.Wierze że jeszcze nie nic stracone , kto wie moze T4 uratuje sprawe.Czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!