PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93921
5,0 27 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

Rok 2008 , pięć lat wcześniej nastąpiła wojna nuklearna . Przez Wirus C-103 komputery które dążyły do zniszczenia ludzi zostały zainfekowane . Zainfekował je T-800 poprzez zgranie od siebie wirusa do komputera Sky-Net . T-800 wirus został wgrany w 2029 roku , kiedy John Connor Wysyłał T-800 do 1991 roku . Wtedy T-800 nie udało się zainfekować komputerów . Więc zrobił to w 2003 roku . Ziemia odbudowała się w 4 lata . Największe zniszczenia odnotowano w Los Angeles , Nowy Jorku , Chicago , Paryżu i Londynie . Na pozostałych terenach zniszczenia były wielkie , ale mniejsze od zniszczeń w wymienionych miastach . Do 2009 roku przybywa T-900 Prototyp następcy T-800 który się zużył . By zniszczyć 30 letniego Johna zostaje wysłany T-XC , ulepszona wersja Terminatora zabójcy który może zmieniać się w różne postaci tak jak T-1000 . Akcja filmu toczy się w Los Angeles . Pod koniec filmu T-XC zostanie zniszczony po przez zgniecenie przez tir razem z T-900 .

Future

Nie no ja nie mam pytań!! Właśnie dzwonił do mnie Cameron. Tak się podjarał tym streszczeniem fabuły nowego ,,Terminatora'', że naprędce zbiera ekipe!!! NORMALNIE FENOMEN!!!!! Dzięki ci za przywrócenie serii na właściwy tor!!

O_R_M_O_cat

To znaczy że co , podobało się streszczenie .

Future

Stary, tak trzymaj! No jasne, że sie podobało! Nawet Jim Cameron jest wniebowzięty!! Jak wysłałem mu to na maila (oczywiście po małym translatingu) to aż do mnie zadzwonił!!! Serio!! Po prostu no comments!!
PS.

Prawdopodobnie film jest już w trakcie realizacji!!

O_R_M_O_cat

Jeśli by ten pomysł został zrealizowany to było by ekstra . Fabułe napisałem bo męczyło mnie że pan Mostow chciał już kończyć Terminatora . Jeśli J. Cameron to zrealizuję to z góry dzieki za pomoc przy dostarczeniu tego .

Future

Nie ma sprawy. To był mój obywatelski obowiązek. Tylko nie miej mi za złe, że staniesz sie sławny! Ja sie od tego umywam! Nie chce mieć dziennikarzy na sobie. Życzę powodzenia w przyszłości!!

O_R_M_O_cat

ORMO cat wielkie dzieki ze mi pomagasz , mam nadzieje że jak powstanie T4:Odrodzenie , to przyjdziesz na pokaz .

Future

Brzmi dość ciekawie (ciekawiej od T3), ale co z "ludzkimi' postaciami? Zresztą ten tytuł "odrodzenie"... Hmmm. No nie wiem. Na Camerona nie ma co liczyć, pogódźcie się z tym. Gdzieś kiedyś czytałem, ze chciałby zostać najwyżej producentem czwartej części, ale nic więcej. Chociaz jeśli to ma być jeszcze gorsze od 3 czesci to ja wysiadam.

Albertino

Zresztą jak w 1991 roku T-800 miał zainfekować komputery skoro nie został wcale wysłany na Ziemię. Przecież wiadomo, że maszyny wysyłane były dwa razy - w roku 1984 i 1994. Tak poza tym to proszę o więcej szczegółów jeśli chodzi o fabułę, aha i wątpię żeby zmiennokształtna maszyna została zniszczona za pomocą cieżarówki...

Albertino

Moim zamierzeniem była ciężarówka bądz cysterna z chemikaliami . Z 1991 chodziło mi o rok powstania bo dokonca nie wiedziałem , ale może być i 1994 , zależy od producenta , rezysera i scenarzysty

Future

Widocznie potrzebne są małe poprawki w scenariuszu aby wyjaśnić wszystkie nieścisłości. Ale ogólnie BOMBA!!!! Jim Cameron pracuje nad tym i wszystko powinno się dobrze zakończyć. Ttrzymaj się!
PS.
Jakby co dam znać!

ocenił(a) film na 3
Future

IgorzeJutra powiem Ci tak. ORMO cat robi sobie z CIebie jazdy, a Ty jesteś chyba jeszcze za młody, żeby zajarzyć jego gadke. Alejak tam sobie chcesz. kolejna rzecz to to,że to byłąby najgłupsza treść Terminatora jaka mogłaby powstać. Jak wogólemożesz pisać takie bzdury. Ja zdecydowanie umięściłbym to w jakichś lepszych realiach. I wrociłbym do postaci Sary Connor. Na przykład posłanie po Nią do 1994 roku i sprowadzenie Jej, na ten przykład co Ty podaleś, do 2008 rou,żeby pomogła synowi. Gdyż w trzeciej części tej postaci brakoało. A za scenariusz niech sie bierzeni ehollywoodzki scenarzsta tylko prawdziwy fan realiów terminatora i to ktoś z bujną wyobraźnią, a nie jakiś koleś, który chce dobre efekty wprowadzić. Ale uważam,że dobrym patentem było wprowadzenie kobiety terminatora, jako bohaterki negatywnej. Jedyny dobry szczegół w filmie:) pozdrawiam:)

badmati

TERMINATOR 4 : ODRODZENIE (ulepszona wersja)
Rok 2008 , pięć lat wcześniej nastąpiła wojna nuklearna . Przez Wirus C-103 komputery które dążyły do zniszczenia ludzi zostały zainfekowane . Zainfekował je T-800 poprzez zgranie od siebie wirusa do komputera Sky-Net . T-800 wirus został wgrany w 2029 roku , kiedy John Connor Wysyłał T-800 do 1994 roku . Wtedy T-800 nie udało się zainfekować komputerów . Więc zrobił to w 2003 roku . Ziemia odbudowała się w 4 lata . Największe zniszczenia odnotowano w Los Angeles , Nowy Jorku , Chicago , Paryżu i Londynie . Na pozostałych terenach zniszczenia były wielkie , ale mniejsze od zniszczeń w wymienionych miastach . Do 2009 roku przybywa T-900 Prototyp następcy T-800 który się zużył . By zniszczyć 30 letniego Johna zostaje wysłany T-XC , ulepszona wersja Terminatora zabójcy który może zmieniać się w różne postaci tak jak T-1000 . Również z 2029 roku został wysłany T-800 który cofnął się do 1996 roku by do 2008 roku sprowadzić Sarę Connor . Sara Connor musi pomóc synowi , a Kathrine Brewster wyjdzie za mąż za Johna . Akcja filmu toczy się w Los Angeles . Pod koniec filmu T-XC zostanie zniszczony po przez zgniecenie przez tir razem z T-900 .

Future

Pod koniec filmu T-XC zostanie zniszczony po przez zgniecenie przez cysternę z chemikaliami razem z T-900 .

Future

Wiesz co? ja wątpię by było on taki naiwny i w to uwierzył, bez przesady. A ja normalnie wczoraj z Jimem przez komórę gadałem :)
Ja mu tylko mówię, że w scenariuszu trochę (może nawet więcej) nieścisłości jest, a jeśli chłopak chce sobies cenariusze pisac to niech to robi, nie musimy go od razu z błotem mieszać.

Albertino

A jakie by to miały być chemikalia? Przecież T1000 nie dało się zniszczyć żadnymi chemikaliami. Widziałeś co się działo po płynnym azocie. Zresztą to by była powtórka z rozrywki.

Albertino

Chemikalia nie wiem może jakiś Kwas (mieszanina kilku innych chemikaliów)

Albertino

Mam pytanie jaki jest numer telefonu do Jamesa Camerona

Future

Proponowana obsada
T-800 - Arnold Schwarzenegger http://arnold.schwarzenegger.filmweb.pl/Arnold,Schwarzenegger,filmografia,Person ,id=210 [arnold.schwarzenegger.f ...]
T-900 - Ralf Moeller http://www.filmweb.pl/Person?id=47152 [www.filmweb.pl/Person?i ...]
John Connor - Michael Edwards http://www.filmweb.pl/Michael,Edwards,%28I%29,filmografia,Person,id=203957 [www.filmweb.pl/Michael, ...]
Sara Connor - Linda Hamilton http://www.filmweb.pl/Linda,Hamilton,%28I%29,filmografia,Person,id=5157 [www.filmweb.pl/Linda,Ha ...]
T-XC - John Travolta http://john.travolta.filmweb.pl/ [john.travolta.filmweb.p ...]
Kate Brewster - Claire Danes http://www.filmweb.pl/Claire,Danes,filmografia,Person,id=4715 [www.filmweb.pl/Claire,D ...]

Future

Twórcy (propozycja)
Reżyseria - James Cameron http://james.cameron.filmweb.pl/James,Cameron,%28I%29,filmografia,Person,id=16 [james.cameron.filmweb.p ...] (napewno nie pan Mostow)
Scenariusz - ???
Muzyka - Brad Fiedel http://www.filmweb.pl/Brad,Fiedel,filmografia,Person,id=12405 [www.filmweb.pl/Brad,Fie ...]
Zdjęcia - Adam Greenberg http://www.filmweb.pl/Adam,Greenberg,%28I%29,filmografia,Person,id=10450 [www.filmweb.pl/Adam,Gre ...]

Future

Wiesz ile Michael Edwards ma teraz lat??

użytkownik usunięty
Future

Igor ja proponuje żebyś do obsady dołączył Lance Henriksen,
chyba w 1 części ginie , ale fajnie by było go zobaczyć w 4.

ocenił(a) film na 5

A ja propuję inną wersję scenariusza, rok 2068 (wybaczcie, jestem zbyt leniwy, zeby dociekać ile lat ma wtedy J. Connor, w każdym razie w rolę wciela się Sean Connery), sialankowy obraz domu pogodnej starości umiejscowionego gdzieś na wiecznie zielonych wzgózach Irlandii. John, stary ale jary, ochoczo podczypuje urodziwą pielęgniarę ( tani chwyt pod męską częśc publiki, w rolach pielęgniarek obsadziłbym Carmen Electrę) gdy nagle na teren ośrodka wdziera się T-2007 (Anthony Hopkins) najnowszy model elektronicznego zabójcy, którego główną bronią jest śmiercionośny sarkazm (uzupełnia zapasy energii konsumując wątroby swoich ofiar). Connora z opresji ratuje T-800 ( nie chcąc narazić się na pogardę i agresję fanów, pozostaję przy Austriackim Dębie), scena kończy się efektownym pościgiem wózków inwalidzkich. Następnie duży wybuch, cięcie i najazd na nie wiele mniejszą nagą pierś pielęgniarki. Prawda, że zapowiada się nieźle? :)

ocenił(a) film na 5
gary_joiner_tm

A poważnie, to milo widzieć prywatną incjatywę, dla odmiany jakaś twórcza jednostka a nie kolejny krytyk :) Jeśli mogę coś wytknąć... To nie jestem pewien ile czasu utrzymują się, dość nieprzyjemne delikatnie rzecz ujmujac, skutki wojny nuklearnej, ale te skrawi wiedzy jakie zdobyłem na lekcjach PO sugerują że dłużej niż 4 lata. Moim zdaniem pogmatwałeś za bardzo ten scenariusz... ktoś kto nie oglądał poprzednich części ni w ząb nie pojmie o co chodzi. Pozdrawiam.

gary_joiner_tm

Nie wiem czy pościgowa na wózkach inwalidzkoch jest marzeniem widza .

ocenił(a) film na 5
Future

Nie na zwyczajnych wózkach. To będą ultrafuturystyczne, cybernetyczne wózki wyposażone w różnoraki osprzęt o efektownym działaniu, przy którym gadżety Jamesa Bonda będą wypadać co najmniej blado. Nie ustaliłem jeszcze szczegółów, ale sądzę, że głowice atomowe, ostrza na ośkach i otwieracze do konserw będą w standardzie :)

ocenił(a) film na 5
gary_joiner_tm

Poza tym, jak zapewne wiesz spoleczenstwo powoli staje sie spoleczenstwem geriatrycznym, sądzę, że starsi widzowie też mają prawo do posiadania swoich bohaterów. Pomyśl tylko do ilu emerytów i emerytek trafi taki obraz. Nie, pościg na wózkach to zdecydowanie dobry pomysł :)

Future

Ej no co wy !? Dajcie chłopakowi szanse, a nie tylko krytykujecie!
Zamotaliście i teraz niewiadomo i co chodzi jakby?

O_R_M_O_cat

Dobra, pewnie teraz zniszczę ci twoje całe marzenia i złamię ci twoją karierę, ale prawda jest taka, że "Terminatora" dalej kręcić się nie da, bo nie miałoby to żadnego sensu i logiki, po prostu. Tak zostały skonstruowane częsci 1 i 2. Część trzecia powstała choć racjonalnie myśląc, wszystko co się w niej działo było niemożliwe. Tym bardziej część czwarta nie powinna powstać... Ale genialni amerykańscy producenci oczywiście nakręcą 4 częsć, a jakże!

użytkownik usunięty
Albertino

zgadzam się z Albertino w 100%. Nie powinny powstawą kolejne części terminatora, bo to nie ma żadnego sensu. No ale niektórzy kasiore muszą na czymś trzepać
pozdro

Future

Hmm.... nie wiem co myśleć na ten temat? A co do numeru telefonu do Jamesa Camerona to nie napiszego tutaj. Czemu? Temu! Ścigał by mnie potem za to, że udostępniam w miejscu publicznym.

Future

hahahaha - zaraz pękne ! ratunku! ( ps. pomysł z wóżkami i doborem aktorów jest genialny!,podobnie post o minionej wojnie atomowej w 2003r...pomocy!)

Future

Poddaje się........................... ... wymiękłem.................. idę do domu..........

O_R_M_O_cat

hmm, T 900 powinien miec rysy arabskie. Jesli nie, to przynajmniej powinien byc czarny - nie uwazacie ze jest za malo suberbohaterow-afroamerykanow? Kochanka Johna powinna byc jakas azjatka.

Future

To spoko wszystkie części Terminatora są super

Future

Jeśli mogę się wtrącić do podtytuł Terminatora powinien być mniej infantylny Odrodzenie ? Co to jakaś lektura szkolna.
Wystarczy użyć czegoś mocniejszego jeśli już trzymać się tego wątku np.
Terminator4: Rezurekcja
Terminator4: Ressurection
Nie lepiej ?

Inne propozycje:

Terminator4: Sygnatura śmierci

Tytułową sygnaturą będzie tu kod dostępu do systemu SkyNetu unieszkodliwiający go. Cała akcja zmierzać będzie do odnalezienia przed wrogiem kodu gdzieś w zgliszczach poatomowych. Do roku 2011 zostaną wysłani - Arnie T-900 w wersji ulepszonej i T-2000 - ulepszony T-1000 o moźliwość rozdwajania się i walczenia jako dwie niezależne jednostki.

.

Jordan66

Proponuję: TERMINATOR 4 - DOM SENIORA
- ALZHEIMER
- BUNT STARCÓW
- EMERYTURA
Przepraszam ,ale robi mi się mdło na samą myśl o dokrętce dokrętki dokrętki, kolejnym odcinaniu coraz cieńszych kuponów od sukcesu jedynego strawnego, powiem nawet dobrego - pierwszego filmu. Zdarzają się może wyjątki, ale śmiem twierdzić, ze rzadziej niż jednorożec. Przykłady - ot tak z kapelusza: karykaturalny ostatni Rambo z ferią fajerwerków z tomatów; hektolitry "krzepkiego radka" czy innych "pudliszek", Matrixy z ichniejszymi braćmi Mroczek w wersji skandynawskich rastamanów, Nieśmiertelni ileśtam z kretynami na latających deskorolkach i efektami rodem z baki "Plastelinki".
Chyba nie chcę już potwierdzenia hasła "ja tu wrócę". Jest dużo innej roboty w stanie California.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Future

wszystko niezle - tylko zakonczenie z ta cysterną zbyt podobne do akcji z cysterną z T2...

użytkownik usunięty
shamar

Byliście blisko z tytułem, ale jednak zostało Ocalenie....