PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33027}

Terminator 3: Bunt maszyn

Terminator 3: Rise of the Machines
2003
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93926
5,0 27 krytyków
Terminator 3: Bunt maszyn
powrót do forum filmu Terminator 3: Bunt maszyn

Ten film zdecydowanie zasługuje na wyższą średnią, jednak jej nie ma, dlaczego ? Otóż ludzie oceniają ten film bardziej jako kontynuacje a nie jako "odrębny film". Oczywiście nie jest to to samo co pierwsza czy tym bardziej druga część ale i tak ogląda się świetnie choć nie ukrywam że pozostał mi niedosyt po seansie. Otóż w "Dniu Sądu" oprócz wartkiej akcji i świetnej historii mamy jeszcze tą wspaniałą więź miedzy maszyną a dzieckiem co czyniło ten film tak wyjątkowym a czego zabrakło tutaj przez co odczuwam lekki żal do twórców. Druga sprawa to reżyser - Cameron nie podjął się realizacji tego filmu przez co traci drugie tyle co wspomniana wcześniej "więź". Sądzę że sam James jest już zmęczony "Terminatorami" co widać gołym okiem - za czwartą część również się nie wziął. Niemniej warto ten tytuł polecić ze względu na fantastyczną akcje, a z pewnością spodoba się tym którzy nie widzieli drugiej odsłony tej serii ( są jeszcze tacy ludzie ? ^^ ).

9/10 za wartką akcje i Austriackiego "Guberminatora"

ocenił(a) film na 4
WujekAngelo

Dlaczego ? Dlatego, że pod szyldem "Terminator" Mostov nakręcił "coś" , co nie zasługuje na noszenie tego miana. Trudno, żebym nie oceniał tego filmu jako kontynuacji, skoro ma trójkę w tytule, nieprawdaż ? I nie ratuje tej oceny nawet fakt udziału Arnolda i przyzwoitego zakończenia filmu. Jeżeli miał to być film "odrębny", trzeba go było nakręcić pod innym tytułem... A tak, ode mnie ma 4/10, bo na więcej po prostu nie zasługuje...

ocenił(a) film na 5
WujekAngelo

Nie można oceniać T3 jako odrębnego filmu, bo twórcy tworząc sequel siłą rzeczy zdecydowali zmierzyć się z legendą dwóch poprzednich części. Dlatego ludzie oceniają ten film jako kontynuację.