Ze wszystkich opisów na reddicie itp. zwłaszcza tych spoilerowych no to wynika że jest to najbardziej brutalny i chory film tego roku, czytając szczegóły i opisy zwłaszcza jednej szczególnej sekwencji, naprawdę w to wierzę, od samego czytania co wrażliwszym może się zrobić niedobrze xD Powiem tylko że jeśli wygląda to tak jak wszyscy piszą, to zdecydowanie pobili scenę przepiłowywania wpół z 1 części.
SPOILER Już scena z krótkometrażówki, w której clown odciął głównej bohaterce ręce i nogi była chora, szokująca i na maksa niepokojąca (w połączeniu z psychodeliczna muzyką i grą aktorską clowna). Nie mam pojęcia co zaserwowali tutaj skoro film określany jest jako najbrutalniejszy w całej serii (choć przyznam szczerze ze oglądałem tylko krótkometrażówkę i „Cukierek albo psikus”). Nie jest to kino wysokich lotów ale sam Clown jest po prostu upiorny. Pennywise to przy nim Piz**czka.
Zależy czy mówisz o filmie czy książce bo Pennywise w ksiązcę to co zrobił to było po prostu chorę i jest bardzo nie komfortowo się można poczuć.
Mogę wymienić powolną Śmierć Patricka lub samo To jak zabijał i rozkładał w taki sposób ciała dla zabawy. Gdyby Pennywise nie byłby taki arogancki to on by pewnie robił pop##rdolone rzeczy i to jakie.
Jak czytałem tą książkę bardzo ciężko mi było pisać to jest strach który wiem że prześladuje co krok i jak przewinę kartkę to jest tylko gorzej.. 0 nadziei tylko tortury i psychologia obarczona w tym.
Tak <3 również znalazłem choć gdzie indziej, jestem w drugiej połowie no i bardzo fajnie wypada.