PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=860180}
5,4 15 tys. ocen
5,4 10 1 15189
5,5 28 krytyków
Terrifier 2. Masakra w Święta
powrót do forum filmu Terrifier 2. Masakra w Święta

Jak na slasher byłoby całkiem ok, choć uważam że jedynka i tak była lepsza. Ale ta końcówka jak dla mnie całkowicie spieprzona. Z głównej bohaterki, która nie dość że została najpierw zadźgana w brzuch na śmierć a później utopiona w klatce z wodą, nagle zrobiono jakąś Wonder Woman o nadprzyrodzonych zdolnościach która dwukrotnie ożywa, do tego uzbrojono ją w świecący miecz rodem że Star Wars. Gdy do końca filmu pozostawały już tylko minuty, zastanawiałem się, czy zobaczę coś jeszcze głupszego. Myślałem, że temu klaunowi odrośnie ta urżnięta głową, ale to już byłoby chyba za dużo tych durnot na koniec.

belzebub91

A mnie się ten element fantasy najbardziej podobał i to jedynie wyróżniło na tle innych slasherów. Za kinem górę nigdy nieprzepadałam.

ocenił(a) film na 6
belzebub91

Zgadzam się belzebubie. Człowiek ogląda i się zastanawia, o co w ogóle chodzi. Już miałem nadzieję, że się okaże, że to jakieś wizje dzieciaka albo jakoś wyjaśnią te sceny w inny sposób... ale nic takiego się nie stało. Gdybym był scenarzystą i przedstawił takie sceny szefom wytwórni filmowej, na pewno uśmiechnęliby się drwiąco a projekt poleciałby do kosza. Leone jednak miał kredyt zaufania po pierwszej części i podejrzewam, że producenci wyłożyli kasę nawet nie czytając skryptu, wierząc w ciemno, że film zdobędzie widzów. O dziwo, mieli nosa, bo ,,dwójka" okazała się hitem kasowym, mi jednak zakończenie nie podeszło.

ocenił(a) film na 4
belzebub91

Całkowicie się zgadzam. Szkoda, bo pierwsza część była dużo lepsza.