Nie rozumiem wylewu słabych ocen. Film w porównaniu do 1 jest zrealizowany o wiele profesjonalniej. To po prostu widać po jakości. Damien Leone postarał się przy realizacji 2. 1 była zrobiona totalnie nisko budżetowo, tu widać zdecydowaną poprawę tego budżetu. 1 była co prawda o wiele bardziej mroczna, ale tutaj także nie zabrakło całkiem spoko scen gore. Gra aktorska Davida Howarda Thorntona dalej jest tak samo świetna i postać w którą się wciela sprawia, że nie chciałbyś spotkać się z nią na ulicy w nocy. Warto również pochwalić innych aktorów bo ich gra również nie była zła. Poprzedniej części wystawiłem 6/10, a że widać poprawę jakości to temu filmowi zmuszony jestem dać 8/10. Jako fan serii czekam na 3 część i nie mogę się doczekać.
Obejrzałem to już jakiś czas temu, ale pamiętam, że ten film niemiłosiernie wręcz mnie wynudził. Nie było w nim absolutnie niczego ciekawego, czegoś, co by przykuwało do ekranu. Sceny gore były okej, ale to trochę mało, skoro film trwa ponad dwie godziny. Po kolejnej krwawej scenie człowiek już się przyzwyczaja do masakry i przestaje to robić wrażenie. Fabuły ten film nie posiada żadnej, ot... Przechodzenie od kolejnej krwawej sceny do kolejnej, a między nimi rozmowy o niczym. I nie oczekuje od tego gatunku jakiejś niesamowitej fabuły, ale miło, jakby do czegoś to zmierzało.
Nijacy bohaterowie, w zasadzie są tam jedynie po to, żeby zginąć w kolejnej makabrycznej scenie i tyle. I takie coś miałoby sens, gdyby trwało to niewiele ponad godzinę, ale seans tego czegoś dłuży się niemiłosiernie i jedynie czeka się na koniec, żeby tę męki już się zakończyły. Dla mnie ten film to totalna masakra - i nie chodzi mi tutaj o krew na ekranie.