PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=460239}
5,3 30 tys. ocen
5,3 10 1 29500
5,0 14 krytyków
The Box. Pułapka
powrót do forum filmu The Box. Pułapka

kiedy film o takim potencjale, tak oryginalny, tak ładnie wystylizowany, budzący imaginację,
skąpany w ciekawym moralnym dylemacie staje się jedynie wyżej przeciętnym z powodu
nędznej gry aktorów. Cała rodzinka Lewisów to castingowa wtopa, a Marsden z tego klanu
wypada najbladziej, o ile nie najBLEdziej. Szkoda. Takie marnotrawstwo fantastycznego
materiału i świetnego scenariusza! Ałć! Ciągle jeszcze boli.

sim0nus

Nie pamiętam tego filmu już dobrze, ale zgadzam się, że ocena może być wynikiem castingu. Marsden zupełnie mi tam nie pasował, nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego, ale coś w jego wyglądzie i stylu gry przeszkadzało mi w odbiorze filmu. Uważam jednak że to nie jedyna wada tego filmu, a sam pomysł był dobry ale potencjał nie został w pełni wykorzystany.

ocenił(a) film na 7
sim0nus

Zgadzam się, FATALNY dobór aktorów grających filmową rodzinę, bardzo dobry wybór odtwarzającego rolę tego 70-latka, pomysł fenomenalny. Przez grę aktorską film stracił bardzo dużo.

ocenił(a) film na 2
sim0nus

Dokładnie, film miał się opierać na dylematach moralnych a do tego potrzeba świetnych aktorów. To co zaprezentowała C.Diaz to jest porażka na maxa - takiej nędznej gry aktorskiej nie widziałem nawet w polskich komediach romantycznych.

jaffat

ktoś ci pomagał pisać te bzdury?

ocenił(a) film na 8
sim0nus

Diaz była absolutnie beznadziejna. Mimo wszystko mi film pod względem stylizacji i fabuły bardzo się podobał stąd ocena...

ocenił(a) film na 7
Tenenit

Dla mnie niestety nie. Kończę 6/10

ocenił(a) film na 4
sim0nus

Kto tam zaangazował Rydża z mody na sukces?

sim0nus

Ale to jest amerykański film wiec jakiej gry aktorów oczekiwałeś skoro żaden nie jest po szkole aktorskiej

sim0nus

niektórzy nie zauważą dobrego filmu nawet gdy usiądzie im na twarzy.