PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=541600}
5,8 7,8 tys. ocen
5,8 10 1 7788
7,0 2 krytyków
The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia
powrót do forum filmu The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia

7/10

użytkownik usunięty

Obok "obecności" i "sinister" najlepszy horror ostatnich kilku lat.

"Obecność" jest akurat mocno przereklamowany.

Prawda? ;)

użytkownik usunięty
marcin261287

Więc dlaczego oceniłeś na 7? Podaj w takim razie lepsze horrory, to z chęcią obejrzę.

Na PRIV odpowiem.

użytkownik usunięty
marcin261287

Tu odpowiedź, żeby każdy mógł zobaczyć i obejrzeć polecone tytuły.

Najpierw przyjmij mnie do znajomych i nie fochaj.

Czemu nic nie oglądasz Socha?

ocenił(a) film na 8
marcin261287

Również chętnie bym zobaczyła coś lepszego od Obecności i Sinistera... Byłoby wszystko podane jak na tacy jakbyś odpowiedział tutaj.

moucey

Ładne nogi masz.

ocenił(a) film na 8
marcin261287

Ale nie o tym tu mowa..

moucey

Ja mówię o tym. A Ty o czym mówisz?

ocenił(a) film na 8
marcin261287

O Tym że szukam od miesięcy horroru, który by mnie autentycznie wystraszył i nic..

moucey

Nie znajdziesz takiego. Musisz wykasować sobie pamięć i obejrzeć znane klasyki.

ocenił(a) film na 8
marcin261287

To może przynajmniej coś nie rażące głupotą i brakiem logiki? :)

moucey

30 Days of Night
The Thing (2011)
The Cabin in the Woods
Pandorum
Sinister
Case 39
Riding the Bullet
The Uninvited
The Rite
The Descent
Shelter
1408
The Collector

Pewnie większość widziałaś.

ocenił(a) film na 8
marcin261287

2 z listy dopiero zamierzam obejrzeć, ale niespecjalnie mam ochotę ze względu na fabułę. Również przez tematykę i opis odrzucam z góry kolejne 2.
"Coś" zarówno stare jak i nowe jest dla mnie tak słabe że nie wiem jak można to oglądać i jeszcze polecać..

moucey

Może za bardzo grymasisz i sugerujesz się samym opisem, który nie zawsze oddaje rzeczywistą fabułę danego tytułu.

I proszę nie bluźnić na stare "The Thing", bo po łapkach dam ;)

ocenił(a) film na 8
marcin261287

Ok, daj po łapkach. Ale obejrzałam to kiedyś i bez większych wrażeń, może ze dwa miesiące temu podobnie, i jakiekolwiek odczucia zminimalizowane praktycznie do zera... O ile cenię sobie Kinga w słowie pisanym, tak z ekranizacjami nie najlepiej wychodzi

moucey

Linijką będzie, taką długą...

ocenił(a) film na 8
marcin261287

Ok . Czekam :)

ocenił(a) film na 4
moucey

A co do cholery ma King wspólnego z The Thing...
The Thing to adaptacja lovercrafta.

ocenił(a) film na 8
Dealric

A to nie jest "Coś" właśnie Kinga?
Tyle lat żyć w błędzie....

ocenił(a) film na 7
marcin261287

Wiekszosc to gnioty, a cabin in the wood to pastiż, jak możesz takie cos polecać do dbrych horrorów? Horrory godne polecenia to: sinister(wg. mnie najlepszy), nienarodzony, lustra 1, nieodebrane polaczenie 1,2(azjatyckie wersje), the haunting in the connecticut 1, livide

Swist10

Era dobrych horrorów się skończyła. Polecam to co nie jest bezdennie głupie i dobrze się ogląda.
Napisałem z pamięci, więc pewnie więcej się tego znajdzie.

ocenił(a) film na 7
marcin261287

Ja oceniam już horrory ze względu na fabułę, pomysł i "napięcie", które starają się wytworzyć. Zdarzają się jednak czasami horrory, które potrafią trzymać w napięciu czy wystraszyć, te właśnie wymieniłem wyżej :). Co do tych, które poleciłeś: 30 days of night - powiedziałbym thriller z jakimiś potworkami, który można obejrzeć dla nudy. Cosia nie oglądałem. Cabin in the wood - dla mnie bardzo fajny film, zabawny i dobrze wyśmiewający pewne motywy stosowane w horrorach(pastiż). Pandorum - kolejny film z potworkami, tyle że w kosmosie, można obejrzeć z nudów. Sinister <3 najlepszy. Case 39 oglądałem jak jeszcze byłem dzieckiem i wtedy mnie wytraszył, teraz nie wiem jakbym ocenił, ale na pewno ciekawy jest. The uninvited - napięcia 0, strachu 0, ale super pomysł i fajnie się ogląda, coś jak "inni". The rite - większego gniotu nie widziałem i nawet jakby dali inny gatunek niż horror i tak oceniłbym ten film na 1, nuda w porównaniu do innych filmach o egzorcyzmach słabo je pokazali. The descent kolejny film o potworkach, ale chyba najlepszy z tego typu. Sheltera nie pamiętam już dokładnie fabuły, ale dałem 5 :D. 1408 tez bardzo dawno temu oglądałem i nie weim jakbym teraz ocenił. To tak rozpisałem odrobinę dla moucey może coś pomooże. Z tej listy poleciłbym uninvited, sinister, case 39, moze 1408 i cabin, jeśli ktoś lubi śmiać się z głupich rzeczy.

ocenił(a) film na 8
Swist10

Średnio pomocne, choć z niektórymi ocenami się zgadzam. Cabin in the Woods wraz z Wrong Turn mogłabym zakwalifikować w jednej kategorii, jako średnio straszne acz przyjemne do oglądania. W którymś momencie trzeciej części Drogi Bez Powrotu jednak zaczęła uderzać głupota 'dobrych' i zaczęłam kibicować tym złym, ale może ktoś dalej będzie się bał mutantów i sam do siebie krzyczał 'uciekaaaj'...
Nie wiem gdzie widzisz podobieństwo między The Others a The Uninvited.
Ciekawy pomysł (choć być może pożyczony z jakiegoś innego filmu, nie wiem) był za to przy The Strangers.

ocenił(a) film na 7
moucey

The strangers ma sie nijak do the uninvited. Co do podobieństwa z the others, to pamietam ten film troche jak przez mgłe i byc moze troche mi sie pomylilo.

ocenił(a) film na 8
Swist10

Wszystkie trzy mają się do siebie nijak ale są warte obejrzenia

ocenił(a) film na 4
marcin261287

era dobrych horrorów od początku wiekó przeniosła się na stałe do Azji ;)

Dealric

"era dobrych horrorów od początku wiekó przeniosła się na stałe do Azji ;)"

Azja też się wypaliła. Klepią praktycznie te same "ringopodobne" twory.

ocenił(a) film na 4
marcin261287

Wiele tak, ale wciąż pojawiają się świetne pozycje.

ocenił(a) film na 4
Swist10

Lista całkiem niezła choć z zastrzeżeniami.
Po pierwsze zawiera filmy mające nawet 10 lat więc niezbyt nowe.
Po drugie lustra oczywiście oryginalne, a nie średni remake?;) (choć swoją drogą biorąc pod uwagę, że po ringu i klątwie nie udało się amerykańcom nie spieprzyć któregokolwiek remake'u, to średni to i tak sukces).
Po trzecie nienarodzony to kiepski film nijak mający się do reszty z listy.

A akurat Pandorum czy Descent to naprawdę porządne horrory. A to czy straszą mutanty, czy duchy, czy zombie naprawdę nie ma znaczenia.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Lustra to remake? Nawet nie wiedziałem, bo w przeciwnym razie obejrzałbym oryginal:P. Descent jeszcze jako tako mialo swoj klimat, ale pandorum to juz dla mnie za duzo(takie stworki mnie nie strasza i miejsce tez temu nie sprzyja). Co do unborn, to dla mnie do czasu egzorcyzmow był calkiem ok :).