PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=251535}

The Host: Potwór

Goi-mool
2006
6,1 11 tys. ocen
6,1 10 1 10935
6,9 29 krytyków
The Host: Potwór
powrót do forum filmu The Host: Potwór

Film świetny, ale....

użytkownik usunięty

...niech mi ktoś wyjaśni, która ze scen była śmieszna. Ja na tym filmie ani razu się nie uśmiechnąłem, wręcz przeciwnie. Jak dla mnie to dramat z elementami fantastyki - pokazane cierpienie rodziny, która straciła dziecko, walka o jego odzyskanie itp.

Tak czy inaczej gorąco polecam ten film, nie tylko fanom monster movies :)

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie aura śmieszności unosiła się nad całym filmem. Z tym, że jest to przede wszystkim groteska, czarny humor, no i tutaj pojawia się także dramat. Ja polecam również wcześniejszy film tego reżysera, nie ma tam potworów... w ogóle nie ma nic z the Host, oprócz kilku aktorów, i przyjemności płynącej z oglądania.

ocenił(a) film na 9

Mnie bawiło wiele scen (film graja właśnie w Warszawie w Kinotece):D
Np. ta w której płakali w sali, gdzie stały portrety umarłych, ta w której amerykanin ruszył do walki w potworem, albo ta w której najpierw zamknieli "zakazonego" głownego bohatera, zawiezli go na miejsce zbiórki, a nastepnie widzimy jak wyszedł z worka, siedzi z resztą ludzi, a lekarze nawet nie mają masek... Takich scen było wiele w tej chwili na szybko nie pamietam. Dla mnie przede wszytskim smieszny byl super antyamerykański klimat filmu :)