PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=416984}
7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102107
7,3 52 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

FILMY PODOBNE

ocenił(a) film na 8

Czy mógłby ktoś podać mi tytułu filmów podobnych do tego, o ile takowe są ?
Z góry mówię że nie chodzi mi o film typu "Cienka czerwona linia", nie chcę filmów typowo wojennych. Mnie bardzo interesują właśnie filmy dokładnie takie jak ten, to znaczy właśnie jakieś misje na terenach Somalii, Iraku, Afganistanu, w których udział bierze amerykańska armia. Zawsze lubiłem takie filmy, zawsze trzymają w napięciu gdy grupa przechodzi przez miasto i nigdy nie wiadomo co się stanie, takie skradanie :P Mógłby ktoś pomóc ?

ocenił(a) film na 8
mejki

Takich filmów może być mało bo w standardowym filmie wojennym chodzi tylko o rozwałkę a w tym filmie wynika jednak co innego.
jednak nić nie przychodzi mi do głowy.

ocenił(a) film na 7
mejki

Dużo jest tego typu filmów ale są raczej przeciętnej jakości, jeżeli chcesz coś współczesnego to może "Black Hawk Down" czy polska nawet dobra produkcja "Operacja Samum" ;)

ocenił(a) film na 8
SkaVV

oglądałem Black Hawk Down który moim zdaniem jest filmem genialnym, mistrz nad mistrzami... operacje samum także ale to już nie jest to samo... chodzi mi właśnie coś w podobnie do BHD lub właśnie Hurt Lockera...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mejki

Home of the Brave, polecam Unthinkable (nieco inny)

mejki

Nie znajdziesz tam takiego "skradania" jak to ująłeś, ale myślę, że filmem o podobnej tematyce jest Jarhead

wlochatydaniel

No i Helikopter w ogniu, który sam już wymieniłeś

ocenił(a) film na 7
mejki

Obejrzyj sobie film pt. "Królestwo" anglojęzyczny tytuł "Kindom" jest naprawdę dobry a finał filmu powala!! Polecam

mejki

Człowieku... Czy znamy? :)
Te film to prawie kopia Jarheada (który to z kolei jest podobny do Full Metal Jacket), tak samo gra w nim Brian Geraghty, takie samo zafascynowanie i uzależnienie od wojny, nawet podobne napisy statystyczne podczas filmu.

Polecam obejrzeć te dwa filmy powyżej.

ocenił(a) film na 8
_Rayearth

Obejrzałem... na Full Metal Jacket usnąłem... Jarhead całkiem miło się oglądało jednak akcja toczyła się na pustyni. Nie wiem czemu polecasz mi te filmy. Oglądałeś helikopter w ogniu lub hurt locker ? Nie bez powodu pytam o filmy podobne do tych dwóch. Jeśli dojdziesz do tego o co mi chodzi to wtedy polecaj filmy ;)

ocenił(a) film na 7
mejki

Szkoda tylko, że Guy Pearce tak szybko ginie :P Jakoś nie zasługuje na taką szybką śmierć, choć aktorzy w tym filmie bardzo dobrze grają (według mnie).

ocenił(a) film na 8
mejki

A może Generation Kill: Czas wojny? Co prawda jest to mini serial HBO ,jednak mógłby się spodobać:) Sama się zabieram za Kompanie Braci.

ocenił(a) film na 7
justareader

Mejki ,jak ktos napisal, obejrzyj "Królestwo". Zaje*isty film, klimat podobny do Hurt Locker .
Możesz jeszcze obejrzeć "Green Zone"