Nie mam pojęcia jakim cudem taki nudny i przeciętny film zdobył Oscara. Akcja żadna, napięcia zero, a niektóre sceny zwyczajnie śmieszą lub irytują. W porównaniu z takim choćby Helikopterem w ogniu THR wypada po prostu nędznie. Za co ten Oscar?
Dokładnie, po ponad godzinie oglądania skapitulowałam i niestety musiałam go wyłączyć, gdyż THL uruchomił mi funkcję samozamykających się powiek. Uwielbiam filmy wojenne ale ten był zwyczajnie strasznie nudny a do tego postaci mnie irytowały, ciężko mi się doszukać jakichś plusów w tym filmie.
Po długim namyśle stwierdzam że największym plusem tego filmu jest fakt że żadne z nas nie musi go oglądać po raz drugi.
Zgadzam się z autorem straszliwa nuda jak porówna się to dzieło z Plutonem
to THL wypada jak produkcja klasy XYZ.
Zgadzam się z tobą ten film to dno żadnej logicznej akcji składa się z
urywków filmowej taśmy od połowy z trudem powstrzymywałem ziewanie a co do
kompletnego braku realizmu wielu wypowiadało się na tym forum
Ja może stwierdzę podobnie, lecz trochę inaczej - duże rozczarowanie. Jak na Oskara za najlepszy film to THL zawiódł mnie niemal na całej linii. Akcji niemal zero, napięcia prawie w ogóle, czasem bardzo przewidywalny, parę naprawdę nielogicznych scen... Z plusów to zdjęcia i jedna scena, gdy wybucha bomba koło doktorka. Naprawdę, "Bękarty wojny" dużo dużo bardziej zasługiwały na nagrodę.
"W porównaniu z takim choćby Helikopterem w ogniu THR wypada po prostu nędznie" - zgadzam się w 100%.
Moja ocena - chyba nieco zawyżone 5/10.
gdyby był nudny do by oskara nie dostał...moja ocena filmu
9/10,jeden z lepszych filmów które w tym roku widziałem.
hm... w takim razie Obama rzeczywiście dużo zrobił dla ludzkości, skoro dostał Nobla na początku swej prezydentury.
Totalna porażka stek bzdur i tyle nie mam pojęcia za co te oskary wyłapał chyba nieźle musieli posmarować tym z akademii, ludzie żenada nie dziwię się że ci prawdziwi saperzy się wściekli to w ogóle nie oddaje tego jak tam naprawdę działają. Nie powinien tyle oskarów dostać, już bardziej avatarowi się należały.