7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102298
7,2 42 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

Rewelacja

ocenił(a) film na 8

Pierwszy współczesny dobry wojenny film. Akcja jest realistyczna można uwierzyć że film jest oparty na faktach, dialogi są dobre nie przedobrzone w sam raz. Nie ma amerykanskiej propagandy, efekty specjalne są dobrze dobrane tak żeby film nie wyglądał na bajkę. Muzyka trzyma w napięciu dobra gra aktorska. 9/10
Nie ma do czego się przyczepić.
Byłem pesymistycznie nastawiony do filmu ale po 5 minutach przekonał mnei do siebie.
Nie wiem jak można było dać Awatarowi oskary poza oskarem za efekty specjalne. Awatar zapadnie w niepamięć. Już powstają nowe filmy 3D z lepszym scenariuszem, lepszą fabułą, lepszymi dialogami.

ocenił(a) film na 10
Ckair

Nareszcie jakiś rozsądny człowiek na tej stronie.

ocenił(a) film na 5
Ckair

To ja inaczej rozumiem pojęcie "rewelacja".
Nuda i sztampa niestety:/

Ckair

chyba bardziej film o wojnie niż wojenny

Ckair

rewelacji to ja tu nie widziałem.może inny film oglądałem??

ocenił(a) film na 8
fenomen1916

Powiedzcie mi więc co było przewidywalnego w tym filmie? Okej jak koleś przeżył to już zakończenie było jasne. Ale do samego końca nie było jasne nic. Pokażcie mi do jakiego filmu ten film jest podobny albo przynajmniej stara się być. Jak na te czasy ciężko znaleźć film który jak ten jest oryginalny, bo nie znajdziesz w nim wątków ani powiązań do niczego innego. Nie jest banalny, nie jest powiedziane kto jest dobry a kto zły, nie ma powiedziane kto umrze a kto nie ani w ogóle co się stanie dalej. Nie wiadomo nic.
Nie wiem czym dla was jest rewelacyjny film i jak powinien wyglądać rewelacyjny film wojenny czy o wojnie. Może spodziewaliście się batalistycznego filmu? Dwie wielkie armie? Albo innej superprodukcji i dlatego do was nie dotarło, bo nie zwalało z nóg rozmachem wydanych pieniędzy?A może spodziewaliście się czegoś patetycznego, albo liczyliście na duży rozlew krwi i tu was film zawiódł?
To prosty film o saperach jaki zosatwia coś w głowie bo bohaterowie są nadzwyczaj realni żeby móc dotknąć ich ręką i wcielić się w jednego z nich. I właśnie przez oryginalność scenariusza (zarzućcie z czego był kopiowany jeśli się mylę) i przez to że nie można nic złego zarzucić temu filmowi, oraz ogląda się go z pasją stwierdzam - Rewelacja

Ckair

wg mnie tego filmu nie można oglądać jak filmu jak jakiejś superprodukcji i szukać w nim fajerwerków bo ich tam nie ma
to raczej film o tym jak wojna oddziałowuje na człowieka, do jakich wyborów go zmusza i co w nim wyzwala