7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102297
7,2 42 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

Nuda, nuda, nuda, film się wcale nie nakręca, w końcu wyłączyłem bo już nie mogłem.

ocenił(a) film na 6
TiRaell

jeżeli film to taka nuda, to po co tracisz czas na taki komentarz!!!! lepiej nic nie pisz!!!!

użytkownik usunięty
premo18

po prostu uprzedza innych, że ten film to strata czasu ...też tak uważam jak on

ocenił(a) film na 8
TiRaell

ciekawie oceniasz filmy albo 1 albo 10. A co do filmu to moze nie jest to arcydzieło ale kawał dobrego filmu. Zdecydowanie najlepszy film o Iraku.

ocenił(a) film na 4
mariuszvenom

czy ja wiem...chyba Bitwa o Irak była lepsza...a W Dolinie Ellach...tez o "młynie" w Iraku

ocenił(a) film na 8
TiRaell

Ja trzy razy podchodziłam do obejrzenia tego filmu! Niestety, wiele jest podobnych i mimo że film dobry, to jakoś nie zaskakuje niczym! Ja bym mu nie dała tylu oskarów!!!!!!!!!! Nie wiem, czym się zachwycają amerykańscy krytycy?

ocenił(a) film na 8
wifa2

a ja wiem. dla mnie ten film jest rewelacyjny. ale przyznam że nie ogląda się go tak lekko jak inne sensacyjki. Film pokazuje więcej prawdy niż inne produkcje na temat wojny w Iraku. Poza tym jest w nim jedna rzecz która mnie urzekła. Nie można przewidzieć w nim niczego... Gdy np pojawia się scena ukazująca brawurę sapera przeciętny widz pomyśli, że puentą filmu będzie skarcenie tego sapera za jego brawure... a tak się nie dzieje. Gdy oddział amerykanów ostrzeliwuje z kar. snajperskiego budynek wroga nagle wróg przestaje atakować i jest bardzo cicho... przeciętny widz będzie się prawdopodobnie spodziewał jakiegoś zaskoczenia ze strony irakijczyków i tekstów typu "tu jest za cicho, mam złe przeczucie", a scena po długim wyczekiwaniu i wypatrywaniu wroga kończy się tym że zwijają manatki i wracają do bazy... Chodzi o to że widz oczekuje latających flaków i niewiadomo jakich efektów specjalnych a tam jest tylko prawda o tej wojnie i o walce. Głowny saper zbiera w tym filmie te wszystkie zapalniki które go ciekawiły, wszyscy do okoła się mu dziwią i wydawałoby się że reżyser specjalnie pokazuje ten fakt żeby to rozwinąć albo coś podopowiedzieć widzowi... a tak naprawdę pokazuje tylko zwykłe przyzwyczajenie niezwykłego sapera, żadnej wniosku w tym nie szuka. Jest tam wiele takich zaskakujących rozwiązań których ja osobiscie długo szukałem w filmach, nie tylko wojennych. Brawa dla reżysera za odwage w przełamaniu standardów... tzn krytycy się nie pomylili :)

ocenił(a) film na 6
TiRaell

mnie też usypiał momentami, dlatego dałem tylko 6