7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102298
7,2 42 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

Tak myslalem

ocenił(a) film na 5

ze ta propagandowa papka zdobedzie oskara. Specjalnie pisze przez male o. Ten gniot jest calkowicie na czasie w sytuacji gdy Obamie brakuje swiezego miesa armatniego w okupowanym Iraku. Typowe, do przewidzenia. Szkoda tylko ze tak malo ludzi to zauwaza. Ciekawe dlaczego taki film jak Droga do Guantanamo przechodi bez echa, bez nagrod, bez chocby nominacji. Niewygodny politycznie...Mam wrazenie ze w jury zasiadaja same zaklamane marionetki, horagiewki miotane pod dyktando propagandy. Skad my to znamy. Swiat schodzi na psy.

ocenił(a) film na 9
gwindak

To zajrzyj na stronę tego filmu-i zobacz,jak wiele jest tych.."zakłąmanych mationetek;CHorągiewek miotanych..itd"Zobacz sobie.ile ten film ma nagród -różnych-dzienikarskich-i to nie tylko na amerykańskim kontynencie..Może więc..ta większość ludzi widzi to,czego ty nie widzisz??

ocenił(a) film na 5
dobbiacco_attersee

Wlasnie o nich pisalem. O tej calej bandzie nie tylko z amerykanskiego kontynentu. Nie wiem co Ci ludzie w tym filmie widza nie wiem co Ty widzisz?

ocenił(a) film na 8
gwindak

Po pierwsze film nie jest prosty do przewidzenia, czego nie można powiedzieć o np. Avatarze, którego happy end można było dostrzec już w pierwszych minutach. Po drugie w tym roku rywalizacja o Oscary była stosunkowo słaba i nie dziwię się, że THL otrzymał tyle statuetek, tym bardziej, że jest to ciekawe i mało cukierkowe kino. Chociaż z mojej perspektywy na statuetki o wiele bardziej zasłużyły "Bękarty wojny" i "Dystrykt 9".

ocenił(a) film na 5
Big_Red

Nie napisalem ze fabula filmu jest prosta do przewidzenia tylko do przewidzenia bylo to ze film dostanie nagrode. Jesli chodzi o Avatara to powinien dostac oskara za to co dostal czyli za efekty specjalne. Nic wiecej. THL choc moze ciekawy i malo cukierkowy jak napisales, mozna smialo porownac z Avatarem. Ten i ten traktuje o fantastyce. W jednym wypadku o kosmitach w drugim o terrorystach. Tylko w wypady THL szerzy sie psychoze strachu i nabija sie kase na smierci ludzi. Niestety Polska Armia tez macza w tym palce. Jak dla mnie najlepszym fimem minionego roku jest Dystrykt.