7,3 102 tys. ocen
7,3 10 1 102298
7,2 42 krytyków
The Hurt Locker. W pułapce wojny
powrót do forum filmu The Hurt Locker. W pułapce wojny

To koniec Oscarów.

użytkownik usunięty

Jeśli The hurt locker wygrał 6 nagród, w tym w najważniejszych kategoriach, to oznacza tylko jedno: te nagrody już naprawdę nie są nic warte. To film dobry (7/10), ale za mało jak na najlepszy film. O innych laureatach już nie wspomnę.

ocenił(a) film na 6

Zgadzam się z Tobą . Za reżyserie może zasłużony Oscar, bo film był świetnie nakręcony . Ale np: Oscar za scenariusz orginalny ? Po obejrzeniu go miesiąc temu już nawet nie pamiętam czy tam była wogóle jakaś fabuła ;/. Dźwięk też był niczego sobie oraz montaż , nie mnie to oceniać . Ale ogólnie jestem zawiedziony tegoroczną galą .

ocenił(a) film na 8

To samo słyszało się w ubiegłych latach że to koniec Akademii i bym tak od razu jej nie przekreślał.
Ja jestem zadowolony z werdyktu Akademii.W końcu akademia doceniła nisko budżetowy film, o prawdziwych ludziach ,realistyczny, surowy, dobrze zrealizowany i wyreżyserowany.
Należy także wziąć pod uwagę, to co jest aktualnie na topie w USA a jest to wojna w Iraku.
Tegoroczna ceremonia przejdzie do historii, dlatego że wygrała po raz pierwszy kobieta za reżyserie.

Ale tak to jest że krytycy i malkontenci, będą jeździć po tym filmie i po Akademii że nie doceniła inna produkcje.
A Awatar zdobył to co miał zdobyć czyli 2,5 mld$. i statuetkę za efekty specjalne.