Widze ze tylko ja zastanawiam sie nad koncowka. Musialem cofnac film zeby zobaczyc ze ten calvini przyszly premier wloch to ten koles ktorego zabili. A jego synowie czy tam bracia zabili w zemscie (bo wlosi to mafia) tych co przeciwko jemu spiskowali ;/ Tak przynajmniej ja zrozumialem, moze ktos ma inna wersje, a moze to zbyt oczywiste zeby o tym pisac ;p
Co do samego zakonczenia to w koncu jednak bank wygral i dalej dzialal... tak troche niedopowiedzane ale zrozumialem ze bank dalej byl i bedzie potega...
Jak macie inne zdanie lub chce podzielic sie swoja refleksa zapraszam ;)
ja ciagle nie wiem jak film ocenic ;]
Synowie Calviniego zlecili zabójstwa m.in. na prezesa banku IBBC.
Wg. mnie cały film miał nam pokazać, że już nic nie jest w naszych rękach, koło, które trafniej chyba można nazwać walcem, zaczęło się toczyć dawno temu i nie da się jego zatrzymać, a każdy kto spróbuje zostanie wgnieciony w asfalt i zostanie z niego mokra plama. Sama sytuacja braci Calvini'ch pokazała również że nawet gdyby Salinger'owi(Owen) udało się nagrać rozmowę prezesa banku z tym Izraelskim czy jakimś tam potentatem, to prezes zostałby itak zabity przez braci Calvini'ch, a dowody w zasadzie straciły by swoją wartość, bank dalej by istniał i kontynuował swe działania...
dokladnie szanowny kolego ! tak samo to oebrałem wielkie pozdro
film bardzo mi sie podobał