PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442784}
6,5 23 tys. ocen
6,5 10 1 22932
5,9 19 krytyków
The International
powrót do forum filmu The International

Widze ze tylko ja zastanawiam sie nad koncowka. Musialem cofnac film zeby zobaczyc ze ten calvini przyszly premier wloch to ten koles ktorego zabili. A jego synowie czy tam bracia zabili w zemscie (bo wlosi to mafia) tych co przeciwko jemu spiskowali ;/ Tak przynajmniej ja zrozumialem, moze ktos ma inna wersje, a moze to zbyt oczywiste zeby o tym pisac ;p
Co do samego zakonczenia to w koncu jednak bank wygral i dalej dzialal... tak troche niedopowiedzane ale zrozumialem ze bank dalej byl i bedzie potega...

Jak macie inne zdanie lub chce podzielic sie swoja refleksa zapraszam ;)

ja ciagle nie wiem jak film ocenic ;]

ocenił(a) film na 7
robert_rurka

Synowie Calviniego zlecili zabójstwa m.in. na prezesa banku IBBC.

Wg. mnie cały film miał nam pokazać, że już nic nie jest w naszych rękach, koło, które trafniej chyba można nazwać walcem, zaczęło się toczyć dawno temu i nie da się jego zatrzymać, a każdy kto spróbuje zostanie wgnieciony w asfalt i zostanie z niego mokra plama. Sama sytuacja braci Calvini'ch pokazała również że nawet gdyby Salinger'owi(Owen) udało się nagrać rozmowę prezesa banku z tym Izraelskim czy jakimś tam potentatem, to prezes zostałby itak zabity przez braci Calvini'ch, a dowody w zasadzie straciły by swoją wartość, bank dalej by istniał i kontynuował swe działania...

ocenił(a) film na 8
makaro

dokladnie szanowny kolego ! tak samo to oebrałem wielkie pozdro
film bardzo mi sie podobał

robert_rurka

A ten post nie powinien być oznaczony jako spojler?