PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=787673}
4,7 7,6 tys. ocen
4,7 10 1 7555
5,0 7 krytyków
The Lodgers. Przeklęci
powrót do forum filmu The Lodgers. Przeklęci

Dobre kino na sobotni wieczór i ciekawie zagrane, zdrowa niewiasta btw. Film super oddaje klimat starego domu, jednocześnie myślę, ze nie powiela schematów, jest niedopowiedziany. Nie zdziwiłbym się gdyby był kontynuacja ;)

Michu_3

No dobra, wchodzę w to. Byłam sceptyczna, ale Twoja siódemka mnie przekonała. Włączam :D

ocenił(a) film na 6
Michu_3

Od początku film buduje aurę tajemniczości. Przez pierwszą godzinę non-stop zadawałem sobie pytania. Kim są ludzi lewitujący nad jeziorem? Jaka historia stoi za rodzicami bohaterów? Co znajduje się w piwnicy? I wiele innych. Błagałem, aby odpowiedzi nie były oczywiste, lecz się zawiodłem. Nie zmienia to jednak faktu, że dzięki niepewności i tajemniczości, obraz utrzymał mnie przed ekranem w napięciu. Nie jest to horror typowy. Brak tu straszenia w typowym rozumieniu choćby scare jump'ów. Straszna jest sama historia, klątwa i klimat. To one budują film. Obraz nie zaskoczył, ale nie czuję jakbym zmarnował tak czas, jak np. przy The Poltergeist. Polecam, jeśli masz 2 godziny wolne i żadnych lepszych planów :)

ocenił(a) film na 4
Michu_3

A w środę można obejrzeć?