PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10045837}
6,7 5,7 tys. ocen
6,7 10 1 5696
6,5 35 krytyków
The Outrun
powrót do forum filmu The Outrun

Chyba nawet na minutę nie znikała z ekranu i w każdej chwili pokazywała aktorską klasę. Alkoholizm to wredna choroba, z którą zostaje się niestety do końca życia. Ostatnia scena pokazująca odzyskanie kontroli przepiękna. Fantastyczne zdjęcia.

Agatonik

Ajajaj, ciekawi mnie tematyka filmu, ale chyba mi go (i potencjalnym gościom tej strony) trochu zaspoilerowałaś. Nie ma oznaczonego spoilera przy tym wątku.

ocenił(a) film na 8
xobevil

Faktycznie, może troszeczkę. Zanim będzie w polskich kinach zapomnisz:-) To, że jest alkoholiczką było w festiwalowym opisie.

Agatonik

Coś mi się widzi, że mało prawdopodobne. Zakodowałem już sobie w pamięci: "To ten gdzie Ronan gra alkoholiczkę, a film ma się skończyć z pozytywnym wydźwiękiem". Ale nic wielkiego. Zanim obejrzałem "Fight Club" jeden z moich znajomków sprzedał mi kluczowy plot twist. Był zdumiony, że uchował się ktoś, kto tego filmu nie widział. Ja się jakoś uchowałem. I później sądziłem, że kiedy już wiem kto jest kto, to nie będzie frajdy z seansu, a jednak film oglądało się fantastycznie. Jeśli kino jest dobre, to znajomość kluczowych elementów fabuły nie przeszkadza, jak sądzę, w czerpaniu z niego przyjemności :P Zwróciłem jedynie na to uwagę, bo są takie osoby, które źle znoszą potencjalne, nieoznaczone spoilery, podnoszą larum i operują wulgariami pod adresem interlokutora ;-)

ocenił(a) film na 8
xobevil

Może mniej zwracam uwagi na ewentualne spojlery, bo mnie one kompletnie nie przeszkadzają. Ale rozumiem, że dla niektórych to bardzo ważne. To nie kryminał, żeby nie mieć frajdy z zakończenia, bo wiadomo, kto zabił. A w tym wypadku, biorąc pod uwagę cały film, zakończenie nie jest końcem - jakkolwiek nie brzmiałoby to enigmatycznie.

Agatonik

Zaciekawiłaś. Z pewnością obejrzę. I ja sam zasadniczo też aż tak się nie emocjonuję spoilerami. Grunt to własne, indywidualne podejście i odbiór dzieła. Pozdrawiam.

Agatonik

Ps nie kazdy ogląda filmy w polskich kinach, to raz. Dwa, ja zaglądam w komentarze często przed obejrzeniem filmu, czasami w ten sposób sięgam po filmy, których sama nie wybrałabym

Agatonik

Przyłączam się (ponownie) do wniosków o oznaczanie takich wątków jako spoiler. Ja nie chciałam wiedzieć przed obejrzeniem filmu, jakie będzie jego zakończenie.

użytkownik usunięty
Agatonik

Bożena, przestań nagminnie zdradzać kluczowe fragmenty fabuły.