Kiedy konczy się film i Reachel przytula Aidana kamera sie oddala i nagle robi sie taki ekran jak w telewizorze i po chwili ujawnia sie krag. Moim zdaniem Reachel tak naprawde nie wyszła z tego TV i została tam z Samara..ale to moje przypuszczenia, a jak wy myslicie??
TO dore jest!!! ALe wątpie zeby scenarzysci na to wpadli... Ale ty chłopie masz łeb!!!
Nie wydaje mi sie. Ten efekt na koncu z niebem jak ekran tv to raczej takie oczko puszczone w strone widza nie majace wplywu na rozwoj wydarzen.
Ale na filmie ona powraca do normalnego świata. Bo idzie za głosem Adian'a (chyba tak sie pisze)
Ciekawe ciekawe. Co prawda nie zauważyłem tego efektu, musze ci zawierzyć, że tak było. Wątpię, że Kruger wymyślił cos takiego.... a może jednak?? Pomysł całkiem ciekawy.
Byc może cos się wyjaśni w 3 części w której nie bedzie już Naomi Watts - chlip :( - a moze i nie...
Jak jeszcze raz obejrze 2 częśc to postaram się zauważyć ten moment. To by trochę podniosło fabułe filmu....
Raczej takiego rozwoju akcji bym się nie spodziewał. Takie rozwiązanie ostatniego ujęcia to klasyk w tego gatunku zamerykanizowanych „dziełach”. Chodzi o to, aby widz po wyjściu z kina pytał, a co bardziej strachliwy zdał sobie sprawę, że główni bohaterowie, czyli pogromcy straszliwej mary nie podołali wymierzonemu celowi. Więc ona jest wśród nas.
Drugie wytłumaczenie.
Reżyser zakłada, że film nie oglądamy w kinie, ale w domu przed telewizorem, czyli tak, jak główni bohaterowie. Ostatnie sekundy tego obrazu, czyli chwilowy zamazany obraz i wyłączenie odbiornika świadczą o tym, że tak dwójka bohaterów już nigdy nie natknie się na podobne dzieje, zakończenie.
Raczej nie, bo tez i po co mialaby zostac. Kiedy zamknela krag studni syczala nienawistnie do Samary ze nie jest matką. Jedyne czego pragnela to powrot do syna. Dla niego rzucila sie w przepasc - zaufala przeznaczeniu i wyglada na to ze wygrala. A ten krąg który rzeczywiście widać przez ulamek sekundy na ekranie to wlasnie przeslanie rezysera, że tym razem to juz na prawde koniec historii. Widoczny krąg jest przecież zamknięty.
Ale to oczywiście moja wersja i może być jedna z wielu. Nieprawdaż?
Nakata sam przecie powiedzieł, że chetnie weźnie się za reżyserię "The Ring 3", bo zostałił furtkę do kolejnego sequela. Ale nawet jesli trzecia część powstanie, to zgodnie z tym co powiedzieli producenci, będzie to film dużo skromniejszy, a więc mniej efektów, zapewne gorsze zdjęcia, inna obsada. To nie będzie to samo...
Zauważcie jedną rzecz. Kiedy Rachel topi synka przez chwilę ukran robi się taki "śnieżący", jakby ktoś to nagrywał! To somo jest w innej części filmu. Myślę, że w "The Ring 3" będzie krążyć kaseta z nagraniem tragedii Aidana.
To ja Mootyl tylko mam nowy nick..:D Moze i wasze sugestie sa prawidziwe, ale dowiemy sie tego dopiero wtedy kiedy powstanie 3 czesc...lub kiedy scenariusz powstanie... i jak mowicie ze juz nie bedzie Naomi w nastepnej czesci...:( to bedzie zle... ona wlasnie najlepiej w tym filmie grala, a tak pozatym to ten film troche zle pokazal motyw Samary, dziewczynki ktora od wielu lat szuka dla siebie matki...