W pierwszej części Rachel i Aidan przezyli dlatego, ze zrobili kopie kasety. A tutaj w 2 cz. na samym początku chlopak podajac dziewczynie kasete mowi "zrobilem dla ciebie kopie" a mimo to umarl.
Brak konsekwenji scenarzysty?
zamiast sie wydzierac, powiedz.
w koncu uzylam znaku zapytania --) ?
i nie uwazam ze to co napisalam jest bzdura. moze bledem, i dlatego wlasnie sie pytam. ale widze, ze niekturym obce jest slowo "kultura osobista" i nie sa w stanie spokojnie pokazac innym na czym sprawa polega.
błąd jest tu że gdy ktoś skopiował film musisał go koniecznie komuś pokazać ( ktoś musial obejrzeć film z otwartymi oczami ) a dziewczyna nie obejrzała bo zakryła oczy. a rachel przeżyła bo pokazała kopie aidanowi a jeśli chodzi o aidana to nie wiem jak przezył wiem że zrobił kopię ale komu pokazał tego też nie wim
Pod koniec filmu Aidan z matka jada do ich dziadka. Zapewne po to by AIdan mogl mu pokazac film.
do dziadka jedzie Asakawa z wersji japońskiej!
Nie wiadomo komu Aidan pokazał przeklęty film w wersji usa.
Podczas kopiowania kasety aidan mówi do rachel - "a ci którzy to zobaczą? co z nimi?" - Rachel nic na to nie odpowiada i tak kończy się film...
No tak. Pamietalem ze napewno tak bylo w wersji japonskiej, ale nie pamietam juz jak bylo w wersji USA. Mozna sie jednak domyslac ze podobnie, skoro chlopak przezyl.
jedno jest pewne. komuś musiał pokazać film. jednak nie wiadomo czy akurat dziadkowi, bo nawet nie wiemy czy go miał. ale tu już się czepiamy szczegółów...
pokazali osobie X więc przeżył i to nam musi wystarczyć...
W drugiej części rachel przy śniadaniu mówi do aidana :
Nie martw się postąpiliśmy słusznie
czy coś w tym stylu
Hmm wkurzają mnie już te pytania typu: skopiował -nie przeżył dlaczego?? No dobra-kazdy ma prawo nie wiedziec :) Nie bede dla was taka okropna :)
Mnie się wydaje, ze po prostu Aidan pokazał tą kasete komuś. I już. Nieważne komu. Ważne, że żyje :P. Hehe.. I znalazłam na forum ciekawą notkę o Rings sami sprawdzcie: http://www.movieforum.pl/viewtopic.php?p=48516#48516 [www.movieforum.pl/viewt ...]
:)