PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106410}

The Ring 2

The Ring Two
2005
6,3 56 tys. ocen
6,3 10 1 55589
4,7 7 krytyków
The Ring 2
powrót do forum filmu The Ring 2

Spoilery.
.
.
.
.
.
.
.
.

1. W jedynce Rachel domyśliła się, że trzeba skopiować kasetę, aby przeżyć, w czym pomogła
na koniec Aidenowi. Natomiast w tej części jest powiedziane, że film należy komuś pokazać.
To co w końcu jest wybawieniem od uroczej Samary?

2. Opiekun matki Samary w szpitalu psychiatrycznym mówi, że co kilka lat zjawia się jakaś
kobieta co ma problem z dzieckiem. Czyli wychodziło by na to, że Samara nie pierwszy raz
chciała 'żyć' w ciele innego dziecka?

3. Nie wiem czy to kwestia nieuważnego oglądania, ale chodzi mi o lokalizację studni. Skąd u
licha Anna Morgan wzięła się z córką tak daleko od domu? Mam na myśli, że skoro
postanowiła ją zabić to dlaczego zadała sobie tyle trudu, żeby tak daleko jechać? Może
czepiam się szczegółów, ale cała scena przed studnią wyglądała, jakby matka z córką wyszły
na spacer w wolne popołudnie o czym nawet świadczy lekki stój Samary. Później Anna skacze
z klifu po przejściu kilku kroków między drzewami, ale ta informacja o jej samobójstwie była w
lokalnej gazecie tamtej wyspy. Zgubiłam się.

ocenił(a) film na 9
Claudija91

1. Ja to odczułam tak, że po prostu chodziły plotki o kasecie.. A jak to ludzie - wszystko przeinaczają. I zamiast wieści o skopiowaniu płyty, poszły plotki o tym, że wystarczy ją udostępnić komuś innemu. Ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam.. :(

2. Tak, na to wychodzi. Rachel nie była pierwszą matką, która przyszła do Anny.

3. Co do tego to teraz sama nie rozumiem. Nie mam pojęcia.

ocenił(a) film na 5
Claudija91

1.Zobacz sobie końcówkę pierwszej cześci , gdzie pada pytanie typu "co bedzie z ludzmi , którym ją pokażemy".
Czyli już jest wiadome , że trzeba komuś to pokazać. Przegranie kasety nikomu nie pomaga !
Rachel dlatego przeżyła, bo jej kopie obejrzał Aidan.
2.Te matki to troche dziwna akcja. Myślę, że dltaego to jest aby Rachel mogła normalnie wejść i z nią pogadać, bo pracownicy "wiedzą" , że ta obłąkana kobieta może jej pomóc.
3.Co do studni, to wydaje mi się, że z nią wszystko ok. Powiedziałbym, że nawet jej lokalizacja jest wyjasniana w tej cześci (chodzi mi tutaj o skok z tego klifu matki Samary).

lancuh

Kurcze ale mimo wszystko dla mnie z tą studnią to dziwna sprawa. Ubiór dziewczynki wskazywałby na zwykły spacer, a przecież ta studia była daleko od domu Morganów.

Claudija91

Wydaje mi się że Samara była ubrana w strój ze szpitala psychiatrycznego dlatego wydaje mi się że studnia była po prostu nie daleko tego szpitala :D

ocenił(a) film na 7
lancuh

Nawiązując do odpowiedzi na 2 pytanie - nie wiem dlaczego inne kobiety przychodziły do matki Samary, ale w momencie kiedy Rachel mówi jej, że nie chodzi o jej syna, tylko o Samarę, Evelyn wydaje się być naprawdę zaskoczona. Nie wydaje mi się więc by inne kobiety przychodziły w tej samej sprawie. Ale kto ich tam wie?