Film różniący się od pierwszej części. Głównie tym, że jedynka była zrobiona w większosci po to by przestraszyć. W dwójce raczej postawiono na rozbudowanie fabuły. Film jednak już nie wywołuje takich emocji jak część pierwsza. Spowodowane może to jest tym, że znamy już los Samary i wiemy do czego jest zdolna....Jednak warto iść na ten film choćby dla jednej sceny scena w łazience(kto widział, wie o co mi chodzi). Podobno jest już scenariusz 3 części....ciekawe co tam pokażą
Według mnie warto. Powody:
- dowiadujemy się sporo o Samarze i jej matce
- ciekawe i nieprzesadzone efekty specjalne
- momentami bardzo ciekawe ujęcia
- to w końcu The Ring!
nie warto.
film kompletnie nie trzyma w napieciu. jest kilka scen 'strasznych', ale zadna nie straszy tak jak ktoras z pierwszej czesci. pomiedzy tymi scenami wieje nuda, i niestety wiadomo co sie wydarzy za kolejne 5 minut filmu.
przewidywalny do bolu.
fabula naciagana, przesadzona, wymyslona na sile. rachel wchodzi do tv by tam sie zmierzyc z samara. porazka. po prostu film wyglada tanio. i te twarze nie sa juz tak fajnie zmasakrowane jak poprzednio... scena w lazience fajna, ale cholernie przesadzona. zreszta, tu nie bylo tego klimatu, brak ogladania kasety, brak dzwonienia telefonu... brak tej tajemnicy...
the ring - 7/10
the ring two - 4/10
Ja myślę ze warto w odróżnieniu od 1 części niema już klimatu takiego specyficznego niema juz takduzej tajemnicy niema już siedmiu dni.
SAMARA szuka drogi powrotu i wraca warto zobaczyc jak jej działania są coraz bardziej nieprzebierajace w środkach, i dalej idąć za tym film staje się bardziej horrorem/thrilerem niż Thrilerem/dramatem jak w części 1 film mocno bazuje także na informacjach z 1 cz daje duzo informacji o samarze jej matce. A doskonała Noami Wats odnajduje droge którą powraca samara
Film traci klimat ale wciąż ciekway i bardziej mi sie wydaje może straszyć. No bo 1 bym nie nazwał wogóle horrorem a to już troche tak fabuła naprawde rozbudowana. Nakata zrobił ten film nieźle ale Ver.. ten od 1 cz zrobił by go chyba lepiej bo coś widze ze tamten jest mistrzem klimatu to co najbardziej lubie w takich filmach ( a przed filmem był zwiastun Fatum filmu twórców Ringa 1 a film wyglądał ciekawie i było widać klimat jak w the ring 1)
IDŹCIE DO KINA KONIECZNIE OGLĄDNIJCIE 14 zł TO NIC A THE RING JAKBY NIEBYŁO TO KULTOWY FILM