PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106410}

The Ring 2

The Ring Two
2005
6,3 56 tys. ocen
6,3 10 1 55520
5,0 9 krytyków
The Ring 2
powrót do forum filmu The Ring 2

Osaczenie samochodu i atakowanie go przez grupę śmiercionośnych, stworzonych komputerowo jeleni to chyba najgłupsza scena jaką w życiu widziałem. Boję się, że niedługo zobaczymy w kinie atak rozwścieczonych leniwców albo krwiożercze chomiki.

ocenił(a) film na 7
Modrzew88

Jelenie nawiązują do koni z pierwszej części, reżyser chciał pokazać wpływ Samary na zwierzęta, jak wiemy wyczuwają one pewne rzeczy...poza tym są silnie związane z symboliką Japonii.można sie tego dowiedzieć z wywiadu z Hideo Nakatą..

ocenił(a) film na 7
trolik_filmaniak

Jelenie symbolizują długowieczność...resztę sam sobie dopowiedz

trolik_filmaniak

Jeleń nie jest w tym filmie użyty jako symbol tylko jako zabójcza bestia co jest bezdennie głupie. Sama scena jest beznadziejna również pod względem technicznym.

trolik_filmaniak

może i symbolika, Japonia, Hideo Nakata- ale te jelenie zupełnie zepsuły mi seans. Konie w pierwszej części wypadły dużo bardziej przekonująco. A komputerowe jelenie były po prostu... za bardzo komputerowe. Można było to lepiej pokazać. W końcu na filmie nie oszczędzali.

ocenił(a) film na 10
Modrzew88

Faktycznie. Widać że te jelenie zrobione były komputerowo... Tak, bardzo sztucznie poruszały się. Scena sama w sobie nie najgorsza.

ocenił(a) film na 5
zyjjeszczetroche

http://www.youtube.com/watch?v=M-aCGZ2bQeQ

Może i widać, że są komputerowe ale scena nie jest zła.

michi468

Cóż, dzięki Twojemu linkowi tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że ta scena jest tragicznie słaba. Kiedy pierwsze dwa jelenie rozbijają szyby w aucie zaraz po tym gdy auto rusza szyba od strony kierowcy jest cała. Marność.