Chciałbym, żeby ktoś mi dokładnie wytłumaczył, jak rzeczywiście przedstawia się ta historia z kasetą. Film oczywiście oglądałem, ale obawiam się, ze nie zrozumiałem go zbyt dobrze. Chodziło o to, że ta kobieta od koni zrzuciła do studni swoją przybraną córkę. Dlaczego to zrobiła? Z jakiego powodu feralna kaseta kaseta powstała? Kto ją nakręcił? W jaki sposób ta dziewczynka zabijała po tygodniu? Za każdym razem wychodziłą z TV? I dlaczego w ogóle ona zabijała? Był jakiś konkretny powód? Wytłumaczcie mi proszę.
1. Kobieta zabiła dziewczynke, bo ta jakby zsyłała plagi i wybijała konie i wogóle znosiła nieszczęścia.
2. Kaseta to wspomnienia Samary (tej nawiedzonej dziewczynki). Powstała za pomocą jej umysło, ot co.
3. Zabijała wszystkich, którzy obejrzeli kasetę.. ^^
Powod byl:zabijała tych, którzy nie skopiowali kasety, a przez to nie przyczynili się do ropowszechnienia historii Samary(albo Sadako-jak kto woli). Przed smiercia mogles sie uchronic kopiując kasete i pokazując ją komuś innemu...
a zabijała po tygodniu dlatego, że ona była zamknieta w tej studni dokładnie tydzień zanim zmarła
Rozumiem to tak: nie wystarczyło skopiować kasety, żeby przeżyć. Trzeba ją było jeszcze komuś pokazać. Dlatego ta reporterka przeżyła, a jej były nie. I dlatego też dzieciak pyta, co się stanie z "osobą której to pokażemy" (oglądałem tylko amer. wersję), bo wie, że trzeba też komuś ten film pokazać.
hehe, uwielbiam takie pół-wyjaśnienia :)
"a zabijała po tygodniu dlatego, że ona była zamknieta w tej studni dokładnie tydzień zanim zmarła" - wydaje się proste, a jak się pomyśli to logiki w tym za grosz :)
Ja mam inne pytanko - skoro zabijała bo chciała być wysłuchana, przecież na kasecie za grosz nie ma nic co jest o niej. Ale sie czepiam, po prostu nie straszy mnie jak coś wyskakuje zza kadru z akompaniamentem głośniejszej niż wcześniej muzyki, a na takich (tanich) chwytach oparty jest ten film. Zdenerwowany koń też mnie zupełnie nie straszy :)
Pozdrówka
I oby jak najmniej dzieci z nadnaturalnymi mocami...