Nie jestem fanką horrorów, gdyż nigdy na dobry nie trafiłam i nie znam się na nich zupełnie. Czy możecie mi polecić jakieś dobre Horrory, wg was kultowe?
Pandorum /rec 1/ rec 2/ paranormal activity / niepokoj narazie to przychodzi mi do glowy
hm jezcze polecam te filmh underworld 1 2 3 jezeli chcesz cos mniej strasznego lecz rownie dobrego:) / oko- jednym sie podoba innym nie, mi sie podobalo: )/ mgła- tak samo jak w przypadku "oko"/ silent hill/ nieproszeni goscie/ resident evil 1 2/ pila (najlepsze te pierwsze serie:d)/ tajemnica syriusza ( z 1995)
Ring właśnie, Lśnienie. Dark water, choć przynudza. Silent hill był ok. W życiu nie oglądaj reca, jak chcesz coś mocnego. Ja szczerze uśmiałam się na tym filmie, nie lubie niedopracowania w horrorach. Dla każdego coś innego, reca nie polecam. Byłam w kinie, ale uśmiałam się jak nigdy. Pozdrawiam.
Lśnienie, Inni, Obcy - absolutna klasyka gatunku, nie do przeoczenia. Dwa pierwsze mocniej stawiają na fabułę, ale klimatu grozy nie brakuje żadnemu z tych filmów. Nie sposób mówić o horrorach, bez wspomnienia Shining, Others i Alien.
Poza tym, jeżeli nie przeszkadza Ci gore w wyjątkowo słabym technicznie wydaniu (lata lecą, technika się zmienia), to The Thing może być dobrą propozycją. Efekty dzisiaj po prostu śmieszą, co kiepsko wpływa na obiór filmu, ale w napięciu trzyma dosłownie od pierwszego do ostatniego ujęcia.
Piła to tytuł żałośnie słaby, ale warto go zobaczyć z jednego powodu. Najmocniejsze zakończenie filmu, jakie widziałem ;)
Rec jest naprawdę dobry. na nim się boisz a na Ring hmm jakby to ująć... czekasz na koniec. Ogólnie nastawiałem się na nie wiadomo jaki mega horror a tak naprawdę nic specjalnego.