PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223669
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

"Ring" z 1998 roku jest zdecydowanie lepszy. Amerykanie jak zwykle musieli uprościć wszystko, wszystko musi być dosłownie do końca dopowiedziane bo oczywiście my - widzowie nie zrozumielibyśmy inaczej... ;-/
Japoński A"Ring" ma lepszy klimat. Ten to po prostu powtórka w której dodano parę efektów więcej, zmieniono nipotrzebnie pewne fakty i uproszczono wszystko.

fr_ida

taaa ja po pierwszych 10 mnutach się śmiałam

ocenił(a) film na 10
fr_ida

Przyznaję, że w jakichś 90% pierwsza wersja każdego fimu jest o wiele lepsza, nie ukrywajmy, że każda powtórka, to tylko... powtórka. Sama dorwałam się na początku do amerykańskiego "The Ring", nie wiedząc jeszcze o istnieniu japońskiego. W Japońskim, no cóż, nowy genialny pomysł i był to pierwszy tego typu fim. Jednak uważam, ze wiele japońskich scenariuszy to naprawdę cacuszka, jednak nie ma często funduszy na nagranie ich tak, jak na to zasługują. Co do tego, co nie podobało mi się w amerykańskim "The Ring": beznadziejnie zrobili twarze ofiar kasety... Oczywiście, jak to w prawdziwych amerykańskich horrorach musiały być zielone i obrzydliwe, co na sto procent wyda się widzom bardzo prawdopodobne i bardziej ich przerazi... Śmiech na sali. W japońskiej wersji natomiast ofiary wyglądały, o ile można użyć tu tego słowa, bardziej naturalnie, co w widzach wywoływało wrażenie, że coś takiego mogłoby się zdarzyć...