PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 224 tys. ocen
6,9 10 1 223669
6,2 33 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

To prawdopodobnie drugi horror (po lśnieniu) któremu dam 8/10. Dla mnie film mistrzowski. Napięcie nie było budowane na siłę, a akcje w tym filmie były przynajmniej dla mnie psychodeliczne np ten rentgen konia na biegunach lub człowiek zakopany ze strzykawką, Anna Morgan przerażająca. Samo nagranie na kasecie było kopopane i straszne. Nie trzeba masy trupów i krwi, żeby zrobić kozak horror.

vicente123

no straszny był, ale nie tak bardzo jak paranormal Activity podobał mi się Ring i Ring 2 a co do Lśnienia to mi sie nie bardzo podobał możee jakbym obejrzała przed czytaniem książki może bardziej by mi się spodobał

ocenił(a) film na 7
YouBetterLookAtYourself

Paranormal Activity wg mnie jest wręcz okropnie denne.. Okey można poczuć się nieswojo kiedy przy oglądaniu filmu coś za skrzypi albo z niewiadomych przyczyn coś stuknie ale to tyle.. Pomysł w sumie nie najgorszy ale wykonanie jest beznadziejne i film jest raczej usypiaczem niż horrorem

Skindov

nom wiadomo jednemu cos się podoba innym nie ja uważam, że PA jest dobrym horrorem i ja się akurat boję, Ring dla mnei był trochę mniej straszny niż Ring i Ring 2 ale chyba 1 była lepsza jak z ekranu wyłaziła to było super!!!

YouBetterLookAtYourself

Mi PA nie podobał się . Może dlatego, że oglądałem go w dzień :) Co do Lśnienia to rzeczywiście najpierw czytałem książkę i może dlatego taki efekt. Co do Lśnienia to mogę dodać jeszcze, że był to pionier jeśli chodzi o horrory. Teraz jest wiele horrorów, które wzorują niektóre akcje z tego filmu. Pozdrawiam

vicente123

;D a mnie ring tak nie straszył może dlatego, że większość filmu oglądałam w dzień xdd

YouBetterLookAtYourself

Większość? Czyli rozumiem, że jak się kończył to się ściemniło :) Czy może na dwa razy ?

vicente123

raczej w zasadzie 1 oglądam w dzień a 2 na dwa razy bo brat przyszedł, a jego laptop i musiałam zejść i potem wieczorem dokończyłam

ocenił(a) film na 6
YouBetterLookAtYourself

Horrory powinno się oglądać po zmroku. W wakacje lubię pojechać do domku na skraj lasu z lapkiem i załączyć wcześniej przygotowane horrory. Sam w domku, noc, las i to jest kochani klimat :)

mbm1988

no wiem ale ja kiedys nie lubiłam horrorów teraz to zaczynam lubić ale raczej w dzień ogladam ale wczoraj wieczorem Paranormal activity 2 zajebiste ;pp

ocenił(a) film na 8
YouBetterLookAtYourself

O gustach się nie dyskutuje. Dla mnie straszniejszy (i lepszy) jest The Ring.

Pulser_X

niby się nie dyskutuje ;pp to i to straszne ;pp